CHP İstanbul Milletvekili Çiçek:

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek:

"Siyasi iktidarın belediye başkanlarıyla sorunu varsa yerel seçimi erkene alalım. Böylece seçmene ve milli iradeye saygı gösterelim"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, bazı AK Parti'li belediye başkanlarının istifaya zorlanmasının demokrasiye aykırı olduğunu belirterek, "Siyasi iktidarın belediye başkanlarıyla sorunu varsa yerel seçimi erkene alalım. Böylece seçmene ve milli iradeye saygı gösterelim." dedi.

Çiçek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra kurulan OHAL İnceleme Komisyonu Başkanının Adalet Bakanlığı Müsteşarı olduğunu, ancak müsteşarın da geçtiğimiz günlerde değiştiğini anımsattı.

Komisyona 100 binden fazla başvuru olduğuna işaret eden Çiçek, komisyon başkanının değişmesi nedeniyle başvuruları sonuçlandırma sürecinin uzayacağını savundu.

Komisyonu bir an önce hukuk ve adaletin gereğini yapmaya, mağdurların sorununu çözmeye davet eden Çiçek, "Yoksa vicdansızlığın parçası olmaktan kurtulamazlar." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra yaklaşık 30 bin askeri öğrencinin devletle sözleşmesinin feshedildiğini ve kamuda görev almalarının engellendiğine değinen Çiçek, "Bunların devletten tek isteği var. Haklarında soruşturma açılsın, FETÖ dahil suç örgütleriyle ilişkisi olanlar varsa ayıklansın, masum olanlar üniformalarına kavuşsun, tamamı FETÖ'cü olarak fişlenmekten kurtulup onurlarına kavuşsun." ifadesini kullandı.

Çiçek, askeri öğrencilere OHAL İnceleme Komisyonuna başvuru hakkı verilmemesinin de ayrı bir hukuksuzluk olduğunu bildirdi.

Bu yıl 45 bin öğretmen ataması yapıldığını, ancak açığa alınanlar nedeniyle daha fazla öğretmen ataması yapılması gerektiğini savunan Çiçek, atama bekleyen sağlık personeli ve ziraat mühendisi sayısının da yüksek olduğunu belirtti.

-CHP'den bedelli askerlik önerisi

Dursun Çiçek, bedelli askerlik konusunda da büyük beklenti olduğuna işaret ederek, CHP olarak yaptıkları bir çalışmadan çıkan önerilerini sıraladı. Tecilliler ve üniversite mezunlarından bedelli askerlik bekleyenlerin 10 haftalık temel eğitime tabi tutulmasını öneren Çiçek, "10 hafta sonunda göreve devam etmek isteyenler uzman er olarak 12 aya kadar devam etsin. Bunlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilsin. Ayrılmak isteyenler ise 12 ay için asgari ücret kadar bedel ödesin. Böylece bedelli talepleri ortadan kalkacaktır." dedi.

İstifa eden belediye başkanlarına da değinen Çiçek, bir belediye başkanının görevleriyle ya da suç örgütleriyle ilişkisine dair delil varsa nasıl görevden alınacağının yasalarla belirlendiğini vurguladı.

Çiçek, bu durumdaki bir belediye başkanının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınacağını, adli makamlarca da soruşturma yürütüleceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunlar yok sayılıp genel başkan tarafından istifaya zorlanması demokrasiye aykırıdır. Siyasi iktidarı demokrasi ve hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz. Siyasi iktidarın belediye başkanlarıyla sorunu varsa, görevi bırakması gerektiğini düşünüyorsa yerel seçimi erkene alalım. Böylece seçmene ve milli iradeye saygı gösterelim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :