CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu:

CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu:

"Demokrasi cephesi kurulmalıdır ama şiddetin silahın, terörün gölgesinde kurulamaz. Bu cepheye mensup olduğunu söyleyenlerin şiddetle aralarına mesafe koymaları gerekmektedir."

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Demokrasi cephesi kurulmalıdır ama şiddetin silahın, terörün gölgesinde kurulamaz. Bu cepheye mensup olduğunu söyleyenlerin şiddetle aralarına mesafe koymaları gerekmektedir." dedi.

Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve HDP'nin dokunulmazlıklar üzerinden CHP'ye yönelik algı operasyonu yapmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

Milletin önünü herkesin kendisine yer bulabileceği bir toplum projesi koyabilecek tek partinin CHP olduğunu savunan Bekaroğlu, CHP kitlesinin büyük değişim ve dönüşüm geçirdiğini, olup biten herşeyden ders çıkararak halkı birleştirdiğini söyledi.

Bekaroğlu, "Ama maalesef CHP üzerinden bir algı operasyonu oluşturuluyor. Algı operasyonu, son dönemde HDP ve kendilerini demokrasi cephesine yazan yazar, çizerlerden geliyor. Bu yanlış bir şeydir. CHP'den başka, ülkede gerginliği azaltacak görünen bir umut yok. 'Biz demokrasi istiyoruz' diyenlerin CHP üzerinde konuşurken çok dikkatli davranmaları gerekiyor. Demokrasi cephesi kurulmalıdır ama şiddetin silahın, terörün gölgesinde kurulamaz. Bu cepheye mensup olduğunu söyleyenlerin şiddetle aralarına mesafe koymaları gerekmektedir." diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin son dönemde terörle mücadeledeki şehit ve yaralıların sayısına ilişkin yaptığı açıklamayı hatırlatan Bekaroğlu, bu rakamların 10 aydan beri Türkiye'deki karanlığın ne kadar büyüdüğünü gösterdiğini ileri sürdü.

Bekaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tablo ile Türkiye hiçbir yere gidemez. 30 yıldır bu sorunu ölerek ve öldürerek çözmeye çalışıyoruz. Buradan gidilebilecek bir yer yoktur. PKK ve PKK'nın uygulamış olduğu yöntemleri eleştirmeyenler de şunu bilsinler ki ölerek ve öldürerek Türkiye'de elde edilebilecek bir hak da yoktur. Bütün bu ölümlerin faturası burada isyan edenlerdedir. Elbette terörle mücadele edecek, ancak parlamentonun bu işi önleyecek bir yöntem bulması gerekiyor."

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bekaroğlu, CHP TBMM Grup toplantısında atılan sloganlarla ilgili hukuki işlem başlatılmasıyla ilgili soru üzerine, "Bunlar yeni şeyler değil. AK Parti, CHP öksürdüğünde, sağa sola baktığında herşeyi yargıya taşıyor" karşılığını verdi.

İşadamı Rıza Sarraf ile ilgili ABD'de yürütülen yargı süreci ve dört eski bakanın bu süreçte isimlerinin geçtiği iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"17-25 Aralık, 'paralel darbedir' diye örtüldü. Ama mızrak o kadar büyüktü ki çuvala sığması mümkün değildi. Bir yerde takıldı. Şimdi buna da 'Amerikasıyla, Avrupasıyla, paraleliyle, dikdörtgeniyle herkes bize karşı. Bunlar yalandır' diyecekler. Bunların hiçbiri yalan değildir. Türkiye'de büyük bir yolsuzluk yapıldığını, rüşvetler alınıp verildiğini herkes biliyor. Bunların örtülmesi mümkün değil. Bir şekilde bunlar hesap verecekler."

MHP'deki kongre sürecine ilişkin gelişmelerin sorulması üzerine Bekaroğlu, hukukçuların buna ilişkin farklı görüşleri olduğunu belirterek, bu görüşleri aktardı. Bekaroğlu, "Benim siyasi tecrübemle işin içinden çıkılabilecek bir konu değil. Hukuk da işin içinden çıkamıyor. Maalesef MHP böyle bir sıkıntı yaşıyor. Umarım aşarlar ve AKP'den ayrı bir parti olarak Mecliste muhalefet etmeye devam ederler" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :