CHP heyeti, Mardin'de

CHP heyeti, Mardin'de

CHP Grup Başkanvekili Altay: - " Terör ve şiddet kaynaklı sorunlar var. Çarpık kentleşme, tarımsal ve sivil toplumun sorunları var. Yaşanan sorunları tespit ettik. İnşallah TBMM'de gümbür gümbür dile getireceğiz"

MARDİN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mardin'de terör ve şiddet olayları, çarpık kentleşme gibi sorunlar bulunduğunu, sivil toplumun sıkıntıları olduğunu belirterek, "Yaşanan sorunları tespit ettik. İnşallah TBMM'de gümbür gümbür dile getireceğiz." dedi.

Altay başkanlığında Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'in yer aldığı heyet, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Hububat Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Altay, dünya kenti Mardin'in son yıllarda turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını, bunun altında yatan ana faktörlerden birinin terör ve şiddet olayları olduğunu söyledi.

Altay, "Bunu sadece kader olarak görürsek, sadece salt güvenlikçi politikalarla çözmeye çalışırsak 40 yıldır olduğu gibi her gün gençlerin cenazeleriyle baş başa kalırız. Bu bakımından özellikle GAP'ın bölge ekonomisine çok büyük bir katkı yapacağını, 30 yıldır çektiğimiz terör belasına en büyük panzehir, ilaç olacağı kanaati bizde hakim." diye konuştu.

Bu toprakların 79 milyonu değil 279 milyonu besleyecek zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Altay, şunları kaydetti:

"Para, ekmek, un, tuz, şeker bulunur, ama giden can bir daha bulunmaz. Bunun yolu belli. Bunun için birkaç şeye ihtiyacımız var, birbirimizi dinleyeceğiz, anlayacağız. Biraz samimi, sıcak ve dostane olacağız. Anlayışla bakacağız birbirimize, ötekileştirmeyeceğiz. Allah ile aldatanlardan, sizi istismar edenlerden, yaşam tarzı ve inançlarımız üzerinden siyaset yapanlardan sakının. Bilin ki onlar bu memlekete ve bu millete yapılabilecek kötülüklerin en büyüğünü yapıyorlar. Kimseyi itham etmiyorum, biz yapıyorsak bizden de sakının. Terör ve şiddet kaynaklı sorunlar var. Çarpık kentleşme, tarımsal ve sivil toplumun sorunları var. Yaşanan sorunları tespit ettik. İnşallah TBMM'de gümbür gümbür dile getireceğiz.”

Ziyaretten sonra heyet, Şanlıurfa'ya hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :