CHP heyeti Mardin'de

CHP heyeti Mardin'de

CHP Grup Başkanvekili Altay: - "Hiçbir güvenlik kaygısı, temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine dayanak olamaz"

MARDİN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hiçbir güvenlik kaygısı,temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine dayanak olamaz." dedi.

Engin Altay başkanlığındaki CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer 'in yer aldığı heyet, Mardin'e geldi.

Altay ve beraberindekiler Mardin'de bir otelde açığa alınan öğretmenlerle buluştu. Burada bir konuşma yapan Altay, kendisinin de öğretmen olduğunu belirterek, Eğitim-Sen'i ve öğretmenleri terörist olarak, nitelendirmenin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

"Hiçbir güvenlik kaygısı, temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine dayanak olamaz, eğer o ülkede demokrasiden bahsediliyorsa." diyen Altay, şöyle konuştu:

"Hem demokrasiden bahsedeceğiz hem de uyduruk mizansen güvenlik kaygılarını bahane ederek, temel hak ve özgürlükleri ve düşünceyi ifade özgürlüğüne zincir vuracağız. Bu kadar vahim tablo karşısında bu kadar edilgenleşmiş bir toplum, Çanakkale'de omuz omuza kurtuluş savaşı mücadelesini veren, özgürlük savaşını veren, dedelerimizin torunu olamaz. Bu garip bir durum. Bu kadar hak gasbına, hak ve özgürlüklerin ihlaline karşı, duyarsız, umursamaz bir hal almamız bize yakışan bir durum değil."

AK Parti'nin 15 Temmuz'dan sonra darbe fırsatçılığına girdiğini ileri süren Engin Altay, bunun kabul edilebilirlik sınırlarının çok üstüne çıktığını bildirdi.

- "Normalleşme sürecini hayata geçirmemiz lazım"

Altay, darbe girişiminden sonra dikkat edilmesi gerekenleri her fırsatta ifade ettiklerini anımsatarak, "Darbecilerle hesaplaşmazsanız bundan sonra darbeler olmaya devam eder. Ama bu hesaplaşmayı yaparken, kurunun yanında yaş yanmayacak. Bu hesaplaşmayı yaparken, ikinci olarak hızlı bir şekilde normalleşme sürecini hayata geçirmemiz lazım. Üçüncü olarak da demokratikleşme noktasında yol almamız lazım. Demokrasi standartlarımız ne kadar yükselirse, Türkiye'de darbe ihtimali o kadar azalır." diye konuştu.

Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkmasıyla, Türkiye'de bir siyasi depremin olacağı iddiasında bulunan Altay, "15 Temmuz kadar büyük bir deprem olacak. Bunu içinde AK Parti, darbenin siyasi ayağını unutturmaya çalışıyor ve çalışacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :