CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"İktidar, PYD'yi 5-6 ay öncesine kadar terör örgütü olarak kabul etmiyordu, PYD onlar için partnerdi. Bugün terör örgütü olduğunu söylüyorlar ve CHP milletvekillerini bu konuda suçluyorlar. Bu, algı yaratmaya yönelik, iftira dolu, gerçeklerden uzak, şaşı

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İktidar, PYD'yi 5-6 ay öncesine kadar terör örgütü olarak kabul etmiyordu, PYD onlar için partnerdi. Bugün terör örgütü olduğunu söylüyorlar ve CHP milletvekillerini bu konuda suçluyorlar. CHP ile PYD'yi aynı cümle içinde anarak yaratmaya çalıştıkları algı operasyonuna teslim olmayacağız" dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada CHP ile ilgili açıklamalarıyla, tarafsızlığını bir kenara koyduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PYD ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Özel, iktidarın PYD'yi ne zamandır terör örgütü olarak gördüğünü merak ettiklerini söyledi. "6 aydır mı terör örgütü oldular?" diye soran Özel, şöyle konuştu:

"Çözüm masası ortadan kalktığında, müzakereler bittiğinde sizin 'İmralı, ada' diye hitap ettiğiniz Abdullah Öcalan ile görüşmeler kesildiğinde ya da 'dağ' diye hitap ettiğiniz Cemil Bayık ile görüşmeler kesildiğinde PYD terör örgütü, Salih Müslim de terör örgütünün başı, lideri oldu. Eğer Salih Müslim terör örgütü lideriyse Türkiye'de bulunduğu, görüşmelerin haber yapıldığı, resmi yollardan ülkeye girip çıktığı sırada niye kendisini uluslararası hukukun gereği olarak gözaltına almadınız, neden yargı karşısına çıkarmadınız, neden tutuklamadınız? Barzani PYD'ye yardım etsin diye sınırı açan sizin hükümetiniz değil miydi? Eğer Barzani'nin birliklerine sınır açıp PYD'nin yardımına koşmak için onların Türkiye topraklarını kullanmasına olanak tanıdığınız sürece ihanet süreci dersek, sizin söylediklerinizle çelişkili bir durum yaşamayız."

Hiçbir CHP milletvekilinin "PYD'yi terör örgütü olarak görmediği" şeklinde ifadesi olmadığını belirten Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu iddialarda bulunarak kamuoyunu yanıltmaya ve bir algı yaratmaya çalıştığını öne sürdü. Özel, "İktidar, PYD'yi 5-6 ay öncesine kadar terör örgütü olarak kabul etmiyordu, PYD onlar için partnerdi. Bugün terör örgütü olduğunu söylüyorlar ve CHP milletvekillerini bu konuda suçluyorlar. Bu, algı yaratmaya yönelik, iftira dolu, gerçeklerden uzak, şaşırtıcı bir ifadedir. CHP ile PYD'yi aynı cümle içinde anarak yaratmaya çalıştıkları algı operasyonuna teslim olmayacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Geçtiğimiz süreçte valiye 'görme', istihbarata 'duyma', askere 'vurma' diyen kimdi?" sorularına yanıt vermesini isteyen Özel, "Bugün hendeklerden bahsediyorlar. O hendekler bahsettikleri Ce Ha Pe döneminde kazılmadı. O hendekler kazılırken İsmet İnönü başbakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de cumhurbaşkanı değildi. O hendekler Adalet ve Kalkınma Partisi'nin döneminde kazıldı. O hendeklerin içi bombalarla, tuzaklarla bu dönemde dolduruldu. Valiye görme, istihbarata duyma, askere önünden de geçse vurma talimatı verenler bugün bu sorumluluklarını inkar ederek bir siyaset yürütemezler" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Türkiye'de akan kandan ve ülkede yaşanan her şeyden birinci derecede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia ederek, "Bu sorumluluğunuzu asla ve asla bu ülkenin insanlarına unutturamayacaksınız. Bunun hesabını eninde sonunda vereceksiniz. Bu hesabı sizden bu halk soracak" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Londra'da yaptığı açıklamalarının bütünüyle değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Özel, "Şimdi bana, İngiltere'deki bir konuşmada bir milletvekilimizin cümlesinin bir yerini almış Cumhurbaşkanına cevap vermek düşüyor" ifadesini kullandı.

CHP'nin PKK'yı terör örgütü olarak, PKK ile ilişki içinde olan, lojistik destek sağlayan, PKK unsurlarının eğitiminde rol oynayan herkesi de terör örgütünün destekçisi olarak gördüğünü vurgulayan Özel, "CHP'nin bu süreçte PYD ile ilgili terör örgütü olmama gibi bir tanımlama yapması mümkün değildir. 'PYD eşittir PKK, o da eşittir CHP' sözü akıldan, vicdandan, izandan uzak bir sözdür. Bu sözün sahibinin bir cumhurbaşkanı olması herkesten daha çok CHP'yi üzer" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :