CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"(Erdoğan-Bahçeli görüşmesi) 30 dakika; içeriye girme, bağlılıklarını bildirme ve partinin anahtarını teslim edip çıkma süresinden daha fazlası olamaz"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmeye ilişkin, "30 dakika; içeriye girme, bağlılıklarını bildirme ve partinin anahtarını teslim edip çıkma süresinden daha fazlası olamaz." dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda kendisine "hadi oradan" dediği için uyarı cezası verildiğini anımsattı.

Özel, "İster ceza versinler, isterlerse kaba kuvvete sarılsınlar, isterlerse trollerle sosyal medyadan hakaret etsinler, bunlara tam saha pres yapmaya devam edeceğiz. Bir kelime bir adım geri durmamız mümkün değil. Tek adam rejiminden de ilerde kendi partisiyle bile istişare etmeyen birisi Meclisi yönetiyor. Bundan bıktık, usandık." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, önceki Meclis Başkanlarının aksine, yurt dışı gezilerine katılacak milletvekillerini gruplara sormak yerine kendisinin belirlediğini savunan Özel, şöyle devam etti:

"Mecliste dünya kadar harcama yapılıyor. Meclisi kimin yönettiği belli değil. Oğlunun Mecliste makam odası, makam aracı var. Bununla ilgili şikayetler var. Bununla ilgili en ufak bir açıklama yok çünkü bunun gerçek olduğunu Mecliste çalışan herkes biliyor. Ancak kimse İsmail Kahraman'a 'dur' diyemiyor. Ailesinden bireylere Meclis imkanları sağlanıyor."

Özel, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Mecliste tadilatların bitmediğini belirten Özel, "Ne matkap ne balyoz sesi durdu, ne de bir sürü masraf." dedi.

TBMM Başkanlığının sözleşmeli bilişim personel alım ilanı olduğuna işaret eden Özel, ilan şartlarından birinin, KPSS puanı olduğunu vurguladı.

Ancak KPSS puanı olmayan veya ibraz edemeyenlerin KPSS puanının 70 olarak kabul edileceğinin şartlarda yazıldığına değinen Özel, "Şimdi alım aşamasındalar. Bu arkadaşların içinden hangileri Meclise girecek, göreceğiz. Binlerce kişi KPSS'ye girip devlette iş bulmak isterken, bu sınava girmemiş yandaş başvuruları toplamaya başladılar ve bunlar 15 bin ila 20 bin TL arası çatır çatır maaş alacaklar." ifadesini kullandı.

-"Apartmana yönetici seçtik 4,5 saat sürdü"

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün bir araya geldiklerini hatırlattı. Özel, Bahçeli'nin, 1,5 yıl önceden desteğini açıklayarak, "Erdoğan'ın 6,5 yılına kefil olduğunu" iddia etti.

Özel, şu görüşlere yer verdi:

"İçeriye girmesi, tokalaşması, çayı çorbası, her şey dahil 30 dakika. Biz Manisa'da apartmana yönetici seçtik 3 yıl önce, 4,5 saat sürdü. Devleti 5 yıl sınırsız yetkilerle yönetecek adama, 1,5 yıl öncesinden yetki veriyor; 'adayım yok' diyor ve 30 dakika sürüyor. 30 dakika; içeriye girme, bağlılıklarını bildirme ve partinin anahtarını teslim edip çıkma süresinden daha fazlası olamaz.

Bizlere sınırsız telefon geliyor, MHP'ye de geldiğini biliyoruz. MHP'nin doğal tabanından 'aldatıldık, kandırıldık, partimizin bu duruma düşmesine üzülüyoruz' şeklinde tepki telefonları geliyor. Bunun MHP yöneticilerine sorulması gerekiyor. 'Genel Merkezin santrali ne durumda?' diye sorulması gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Seçim, yerli ve milli olanlarla ipi başka mahfillerin elinde olanlar arasında geçecek" dediğini aktaran Özel, "ABD'ye gidip gelip icazet alıp kurulmuş, defalarca ABD ile işbirliğini söylemiş, BOP'un eşbaşkanı olmuş ve her seferinde biraz daha ABD'nin kullanabilmesi için ricada bulunulmuş birisinin bize böyle bir söz söylemeye hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın "Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını ihanet içinde görüyoruz" dediğini ileri süren Özel, "Sen darbe başarılı olsaydı Türkiye'yi yöneten kadroların içinde olacak mıydın olmayacak mıydın? Darbe başarı olsaydı belki Erdoğan, Yıldırım, bazı yöneticiler, bizler olmayacaktık ama sen sıkıyönetimde yaptığınız toplantılardan sonra sözcü olarak yine açıklama yapacaktın Mahir Bey. AKP'de hem FETÖ hem PKK ile işbirliği ve görüşmelerle suçlanabilecek ilk isim kimdir? İlk akla gelen isim elbette Mahir Ünal." değerlendirmesinde bulundu.

-"Masrafları cepten ödesinler"

TBMM Genel Kurulunun arkasındaki odayla ilgili tartışmalara yönelik bir soru üzerine Özel, sorunun sadece oda değil "muhalefete saygısızlık ve yok görme" meselesi olduğunu iddia etti.

Özel, şimdi kendilerine "nerenin, nasıl yapılmasını istersiniz?" diye sorulduğunu belirterek, "Baştan sorsalar iki kere masraf olmazdı. O zaman ilk kararı alanlar bu masrafları cepten ödesinler. O odada iktidar işgalci pozisyonunda. Biz o odayı dün göstermeseydik 'muhalefet nasıl istiyorsa öyle değişiklik yapalım' diyecekler miydi? Oldu bitti olacaktı. 'Çökme tehlikesi var' diyorlar. Biz kendimizi kaçırdık ama Meclis personeli o tehlikenin altında. İnsaf mı vicdan mı?" dedi.

Uyum yasalarıyla ilgili komisyona üye verip vermeyecekleri sorusuna karşılık Özel, CHP'nin kendi programı gereğince önerdiği, iyiye yönelik değişiklerde resmi komisyon çalışmalarının içinde olacaklarını bildirdi.

Özel, şunları kaydetti:

"Ancak tek adam rejiminin tahkimi için yapılacak değişikliklerde bizim işimiz yok. Her partinin davet edilmediği, doğru düzgün çalışmaların yapılmadığı yerlerde biz yokuz. İnformal çalışmayı asla doğru bulmuyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :