CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Demokrasi, güçlerin yayıldığı, bütün sistemlerin güçlü olduğu, biri ele geçirilirse öbürünün önünde engel olacağı bir rejimdir. Bu yüzden yüzde 100'ün kucaklanacağı, yüzde yüz'ün mutlu olacağı bir şey yapmak lazım"

MANİSA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, demokrasinin güçler yayıldığı bütün sistemlerin güçlü olduğu, biri ele geçirilirse öbürünün önünde engel olacağı bir rejim olduğunu söyledi.

Özel, özel bir otelin salonunda yapılan Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye de bir başkan yaratmanın, gelecekte yapılacak bir darbeye, darbecilere, teröristlere, ülkeyi ele geçirmenin hedefini göstermek olacağını ileri sürdü.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulanarak, verilecek oyun önemine dikkati çeken Özel, "Demokrasi, güçlerin yayıldığı, bütün sistemlerin güçlü olduğu, biri ele geçirilirse öbürünün önünde engel olacağı bir rejimdir. Bu yüzden yüzde 100'ün kucaklanacağı, yüzde yüzün mutlu olacağı bir şey yapmak lazım. " dedi.

Özel, ne yönden bakılırsa bakılsın, bütün yurttaşların, bütün seçmenlerin, ülkenin geleceğine dair çok önemli bir karar vereceğine dikkati çekti. Verilecek kararın, ülkeyi özgürlükler açısından, demokrasi açısından ve ekonomi açısından önemli bir yol ayrımına getireceğine işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Bugün geldiğimiz noktada vereceğimiz karar, ülkenin ekonomisine ne getirecek? Bu salonun vereceği karar bu açıdan çok önemli. Bu yüzden demokrasi varsa gelir adaleti var. Demokrasi yoksa, güç bir yerde toplanıyorsa, para da aynı yerde toplanıyor. Bu yüzden vereceğiniz kararların tamamında bu konuya dikkat etmemiz lazım. Bir karar vereceğiz. Keşke burada bütün siyasi partiler olsaydı. Her atmosferde, her imkanda, her kürsüde çıkıp bunu karşılıklı, kavga etmeden, hakaret etmeden, birbirimize kötü yakıştırmalar yapmadan bu işi yapabilmeyi başarmalıyız. Size şu kadarını söyleyeyim. Bu kadar gücü bir kişiye verirseniz herşeyi yapabilir bu güçle. Her şeyi ama her şeyi. Bir tek şey yapamaz. Devlet yönetemez. Çünkü devlet yönetimi, kuvvetlerin ayrılığına, birbirini denetlemesine, denge ve fren mekanizmalarına bağlı son derece ciddi bir iştir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :