CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Başbakan, başbakanlık elden gitmesin diye, Devlet Bey de geçmişte savunduğu parlamenter rejim ve Meclis ortadan kalkmasın diye kripto hayırcılık yapıyorlar mı diye düşünmemek elde değil"-"Bunlar kripto hayırcı olabilir. Çünkü bu yaptıkları iş evete yarar

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Başbakan, başbakanlık elden gitmesin diye, Devlet Bahçeli de geçmişte savunduğu parlamenter rejim ve Meclis ortadan kalkmasın diye kripto hayırcılık yapıyorlar mı diye düşünmemek elde değil. Bunlar kripto hayırcı olabilir. Çünkü bu yaptıkları iş evete yarar sağlamaz." dedi.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasilerde iktidarın üslubunun yumuşak, muhalefetin sert olduğunu, Türkiye'nin geçmiş dönem pratiğinde de bunun böyle yaşandığını söyledi.

Bugün iktidar ile muhalefetin öz güven üzerinden yer değiştirdiğini savunan Özel, psikolojik üslubun hayırcılarda olmasının, rakamların, kullanılan propaganda dilinin, mizah, müzik ve öz güvenin AKP ve MHP'yi telaşlandırdığını öne sürdü.

Daha hoşgörülü ve yumuşak bir dil kullanması gerekenlerin saldırganlaştığını, agresifleştiğini iddia eden Özel, kendilerinin dilinin ve üslubunun yumuşak olduğunu dile getirdi. Özel, bunun, psikolojik üstünlüğün el değiştirdiğini gösterdiğini ifade ederek, "Psikolojik ve sayısal üstünlük, hayırcılarda. İktidar partisinin ve onu destekleyen Devlet Bahçeli ve dar ekibinin bu saldırganlaşan, sertleşen üslubu bundandır. Biz duymamız gerekenin onda birini duyup, cevap vermemiz gerekenin yüzde birine cevap veriyoruz.Telaşlarını anlıyoruz." diye konuştu.

-"Bu gidişatta bir hayır yok"

Özel, hayırın, evetin 4-6 puan önünde olduğunun söylendiğini, bilgi sahibi olan herkesin hayır demeye başladığının görüldüğünü savundu.

Kamuoyunda kararsızların azaldıkça hayırın güçleneceğini söyleyen Özel, "Bugün AKP'nin KHK ile ağırlıklı olarak anayasacı olsun, opera sanatçısı olsun, düşün dünyasının hangi alanında yer alırsa alsın çok geniş yelpazedeki akademisyenleri ihraç ettiğini görüyoruz. Ortak özellikleri 'hayır' demeleri. Evet, argüman üretemedikçe, ikna edemedikçe karşısındakini tehdit etmeye başladı.Yılların emeğini hiçe sayan, çocukların babasını, annesini işsiz bırakan, onların aşını, ekmeğini almakla tehdit eden bir süreç. Bu, gücün şuursuzca ve acımasızca kullanılması. Ama vatandaş görüyor, çok ciddi tepkiler üretiliyor. Bu gidişatta bir hayır yok. Ama sandıktan çıkacak hayırın sonucu, hayırlı olacak." diye konuştu.

-"Siniri, kendi çelişkisinden"

Siyasette taraf değiştirenlerin, en sert üsluba büründüklerini belirten Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şimdilik parti değiştirmediğini ancak taraf değiştirdiğini savundu. Özel, Bahçeli'nin 6 ay önce söylediklerini inkar ettiğini, hakaret ettiği başkanlık sistemini önerenlerin başına geçtiğini ileri sürerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu siniri kendi çelişkisinden, kendisini ifade edememesinden geliyor. Eveti en iyi savunan değil, evet cephesine en çok zarar veren şu anda Bahçeli'nin üslubudur. Bahçeli'nin yaklaşımı, kullandığı dil siyaset dili olmaktan çıktı, iftira, hakaret diline dönüştü, siyaset bunu kaldırmaz. Başbakan da kendi kendi yok etmekte olan bir başbakanın psikolojisi içinde saldırganlaşmış durumda. İki tarafın birden bu hakaret diline sarılmaları ve daha önce ak trollerin yaptığı bir kampanyayı açık açık yürütmeleri, savunmadaki argümanlarının yetersizliğinden, birisinin kendi makamını yok ediyor, öbürünün kendi siyasi hareketini yok ediyor oluşundan kaynaklanan sinir ve stres. Komplo teorisi olarak bakılacak olursa; Başbakan, başbakanlık elden gitmesin diye, Devlet Bey de geçmişte savunduğu parlamenter rejim ve Meclis ortadan kalkmasın diye kripto hayırcılık yapıyorlar mı diye düşünmemek elde değil. Bunlar kripto hayırcı olabilir. Çünkü bu yaptıkları iş evete yarar sağlamaz, vatandaşın vicdanından döner. "



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :