CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce:

"10 Ağustos'ta Türkiye ikiye bölünecek. Bir yanda hukukun üstünlüğüne inananlar, öbür yanda üstünlerin hukukuna inananlar"

YALOVA (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "10 Ağustos'ta Türkiye ikiye bölünecek. Bir yanda hukukun üstünlüğüne inananlar, öbür yanda üstünlerin hukukuna inananlar" dedi.

İnce, cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Suwon Parkı'nda bulunan mini amfi tiyatroda vatandaşlara seslendi.

Yalova Belediyesi'nin önceki dönemden kalan borçları bulunduğu, müfettiş talebinin geri çevrildiğini ileri süren İnce, şöyle konuştu:

"Yalova'daki geçmiş dönem belediye yönetiminin uygulamalarıyla ilgili yeni seçilen Belediye Başkanımız dedi ki, 'Bu kadar şaibe, yolsuzluk, dedikodu var. Müfettişler gelsin. İncelesin bunları, baksınlar.' Bakın, gönderilen yazıyı söylüyorum, 'Yalova Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, adı geçen belediyenin uygulamalarındaki usulsüzlüklerle ilgili somut bilgi ve belgeler var ise bir rapora bağlanmak suretiyle vali görüşüyle gönderilmesi durumunda işlem yapılacaktır' Yani dalga geçiyor. Müfettiş isteme talebini kabul etmiyor. CHP'li belediyelerden müfettişler çıkmıyor. Çocuklara mandalina, süt dağıttı diye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın 400 yıl hapsi isteniyor, Yalova'ya yeni seçilmiş belediye başkanı diyor ki, 'gel incele, dedikodu var, şaibe var. 3 milyonluk kavurma var.' 'Yok, müfettiş göndermem' diyor. İster gönder ister gönderme. Senin bileceğin iş ama biz, milletin vicdanına, değer yargılarına sesleniriz, millete şikayet ederiz her şeyden önce."

Kendisi aleyhine yayın yapan gazetelere de tepki gösteren İnce, şöyle dedi:

"15 gün boyunca bir havuz medyası beni manşetten verdi. Yalova'daki rakiplerim de Bursa, Kocaeli, İstanbul'dan bu tirajı 40 bin olan bu gazeteyi toplatıp Yalova'da dağıttılar. Amaçları, AKP karşısında dik duran, eğilmeyen Muharrem İnce'yi itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek, halkın gözünde yerlerde süründürmek. Bugün size mahkeme kararını söylüyorum. Mahkeme dedi ki, 'internetten yazıları kaldırın'. Yakında çorap söküğü gibi hepsi çıkacak meydana. Çiğ yemedim karnım ağırsın. Sizleri mahcup edecek 12 senede hiçbir şey yapmadım. Ne yaparlarsa yapsınlar Muharrem İnce'yi susturamayacaklar. Onlara direnecek gücüm, bilgim, yüreğim var. Bunu herkes böyle bilsin."

Cumhurbaşkanı seçiminin diğerlerinden farklı olacağını dile getiren İnce, "10 Ağustos'ta Türkiye ikiye bölünecek. Bir yanda hukukun üstünlüğüne inananlar, öbür yanda üstünlerin hukukuna inananlar. Bir yanda çiftçiyi azarlayan, genç delikanlının boğazını sıkan bir Başbakan, öbür yanda bir araya gelmiş siyasi partiler var" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'yi kandırmakla suçlayan İnce, şunları kaydetti:

"Bu Başbakan, Şener Şen'in filminde bir 'Maho Ağa' vardı, hatırlar mısınız? Maho Ağa, doğudan hemşehrilerini toplayıp, 'gelin sizi Almanya'ya götüreceğim' diyordu. Onları kamyonlara dolduruyordu sonra İstanbul'un tenha bir yerine bırakıyordu, onlara 'Aha size Almanya' diyordu. Bu Başbakan da 2002 yılında dedi ki, 'Türkiye'yi özgürleştireceğim, zenginleştireceğim, uçuracağım. Türkiye'yi AB'ye sokacağım'. Türkiye'yi AB'ye sokmak yerine Ortadoğu'nun bataklığına soktu. Aynı Maho Ağa gibi. Maho Ağa hemşehrilerini kandırmıştı, Tayyip Ağa bütün Türkiye'yi kandırdı."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı