CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce:

"Yalova'da belediye başkanını Yalova'da yaşayanlar seçer, Yüksek Seçim Kurulu'ndaki hakimler değil"

YALOVA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Yalova'da belediye başkanını Yalova'da yaşayanlar seçer, Yüksek Seçim Kurulu’ndaki hakimler değil" dedi.

İnce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla partisince düzenlenen fener alayına katılmak için geldiği kentte, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi.

Adayları Salman'ın, Yalovalıların gönlünü aldığını ve bir daha seçileceğine inandığını dile getiren İnce, "Bugün yine, yeni, yeniden diyoruz. Bu sefer belediye başkanımızı 20 yıllığına seçeceğiz. 30 Mart'ta 5 yıllığına seçtik. Sonra İlçe Seçim Kurulu'na gittiler, bir 5 yıl daha seçildik. Etti mi sana 10 yıl. Sonra İl Seçim Kurulu'na gittiler, bir 5 yıl daha orada da seçtik. Etti mi 15 yıl. Sonra Yüksek Seçim Kurulu'na gittiler. Yalova'da belediye başkanını Yalova'da yaşayanlar seçer, Yüksek Seçim Kurulu'ndaki hakimler değil" diye konuştu.

Yalova'da 1 Haziran'daki seçimi kazanacaklarını savunan İnce, şöyle konuştu:

"Bugün Yalova'da mağdur olanlar sadece CHP'liler değildir. Yalova'da mağdur olanlar, Vefa Salman arkadaşıma oy veren Yalovalılardır, 28 bin kişidir. Geçmişte, 1994'te İbrahim Uzun belediye başkanı olmuştu, seçim iptal oldu. Sonra İbrahim Uzun oylarını artırarak geldi. Vefa Salman'da da aynısı olacak. Sağcısının, solcusunun, doğulusunun, batılısının, Alevi'sinin, Sünni'sinin, ülkücüsünün, ulusalcısının, AKP'lisinin, CHP'lisinin, kadının, erkeğin oyunu aldık. Bütün ittifaklara rağmen Yalova'da 28 bin oyla seçilmiş belediye başkanımızın görev yapıp, yapmamasına Yalova olarak karar verilecek. Kimse kimsenin hakkını yemeyecek, kardeş kavgası olmayacak, yetim hakkı yenmeyecek. Bu ülkede demokrasi olacak, milli iradeye herkes saygı gösterecek. 10 sene belediye başkanlığı yapacaksın, sonra gelip yenileceksin. Sonra da Ankara'da çadır kurup ağlayacaksın, oradan seçim alacaksın. 28 bin değil, 38 bin alacağız bu sefer."

Konuşmanın ardından İnce ve partililer, meşalelerle Cumhuriyet, Fatih, İsmet Acar ve İstanbul caddelerinde yürüdü.

Kaynak:Haber Kaynağı