CHP Grup Başkanvekili Gök:

CHP Grup Başkanvekili Gök:

"Başbakan'ın bugün ifade ettiği konularla Türkiye'nin ehil olmayan bir yönetimde olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başbakan bu anlayışla ve yaptığı yaklamışlarla Türkiye'deki terör gerçeğinin farkında bile değildir"-"14 yıldır ülkeyi tek başına yönete

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Başbakan'ın bugün ifade ettiği konularla Türkiye'nin ehil olmayan bir yönetimde olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başbakan bu anlayışla ve yaptığı yaklamışlarla Türkiye'deki terör gerçeğinin farkında bile değildir" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP olarak terörün her türlüsüne karşı olduklarını ve Davutoğlu'nun "Terörle Mücadele Eylem Planı" olarak adlandırılan açıklamalarını dikkatle takip ettiklerini belirten Gök, "Açıklamalardan sonra gördük ki dağ fare doğurmuştur" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun, 14 yıldır ülkeyi yöneten parti kendileri değilmiş gibi bir eylem planı açıklamaya çalıştığına değinerek Gök, şöyle devam etti:

"Hayal dünyası içinde bir Başbakan gördük, stratejik derinlikten yalnızlığa savrulduğuna bir kez daha tanık olduk. Sayın Başbakan; şu anda Başbakanlığını yaptığınız parti, 14 yıldır ülkeyi yönetiyor. İfade ettiğiniz her türlü konu kendi içinde AKP iktidarına ağır eleştiriler de getiriyor bir bakıma. Sayın Başbakan terör örgütlerinin algı operasyonları yaptığını, buna karşı iletişim mücadelesi vereceklerini ifade ediyor. Yani diyor ki 'biz terör örgütlerinin algısı karşısında yenildik.' Bu bir itiraftır. 'Biz anlatamadık, yeniden yapacağız' diyor. 14 yıldır neredeydiniz, bu ülkeyi hangi parti yönetiyordu? Bu ülkeyi AKP yönetirken, çözüm süreci başlarken CHP'nin uyarılarını niye dikkate almadınız? Şimdi geldiğiniz nokta; muhattap olarak halkı, sivil toplum örgütlerini, kanaat önderlerini almak. Dört yıl önce CHP bunları size söyledi. 'Gelin, Mecliste bu yöntem ile çözelim' dedi. Terör örgütü silah depolarken bu ülkenin başbakanı kimdi? Habur'da çadır mahkemesi kurulurken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Sayın Başbakan ülkede olup biteni değerlendirme aczi içinde."

-"Elinizi kolunuzu kim bağladı 14 yıl boyunca?"

Başbakan Davutoğlu'nun ortaya koyduğu konuların bilinmeyen, yeni şeyler olmadığını, CHP'nin bu yöntemleri daha önce zaten önerdiğini ifade eden Gök, "Meclis'te çoğunluğunuz var; elinizi kolunuzu kim bağladı 14 yıl boyunca? Hangi yasayı çıkaramadınız? Terörle mücadelede hangi konuda destek almadınız?" diye sordu.

CHP'nin hukuk devleti sınırları içinde terörle mücadele konusunda iktidara her türlü desteği verdiğini ve vereceğini vurgulayan Gök, şu ifadeleri kullandı:

"Başbakan diyor ki; 'kapsamlı bir demokratik reform süreci başlatacağız.' Mevcut Cumhurbaşkanı'na karşı bu sözü verebiliyor musun Sayın Başbakan? Türkiye'yi kutuplaştıran ve sizin de Başbakanlığınızı bypass eden bir anlayışla, başkanlık rejimini, anayasal sınırlarının dışına çıkarak savunan bir Cumhurbaşkanı'na karşı ne yapacaksınız? Türkiye'nin bir dikta rejimine gitme eğiliminin olduğu muhalefetin iddiaları ile ortadayken buna karşı nasıl direneceksiniz? Başbakan afaki konuşmuştur bugün."

-"Bir kova su bile dökemediler"

Bölge ekonomisinin güçlendirilmesi fikrine katıldıklarına işaret eden Gök, ancak kişilerin yaşadıkları yerlerden ayrılmasına yol açacak ortamı yaratanın da iktidar partisinin aymazlıkları olduğunu ileri sürdü.

Gök, zarar gören yerleşim yerleri yeniden yapılandırılırken buradaki kültürel ve tarihi mirasın aldığı zararın telafisinin göz ardı edildiğini iddia etti. Gök, "TOKİ"ye havale etmekle Sur'u yeniden inşa edilmiş sayılmazsınız. Gözlerinin önünde Kurşunlu Camii yakıldı, yıkıldı bir kova su bile dökemediler" dedi.

Levent Gök, Başbakan'ın bugün ifade ettiği konularla Türkiye'nin ehil olmayan bir yönetimde olduğu bir kez daha ortaya çıktığını savundu.

Gök, "Başbakan bu anlayışla ve yaptığı yaklamışlarla Türkiye'deki terör gerçeğinin farkında bile değildir. Hala 'yapacağız' diyor. Ben de hesabını soruyorum; 14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarı Türkiye'nin bugün geldiği durumdan başlıca sorumludur. Başbakan 14 yıllık AKP iktidarının yanlışlarını örterek, onları görmezden gelerek bir yerlere varamaz. Önce 14 yıllık AKP iktidarının muhasebesi, hesabının verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

CHP'nin hukuk devleti sınırları içinde hükümetin terörle mücadelesine her türlü desteği vereceğini belirten Gök, ancak halkın kandırılmaması gerektiğini, bu eylem planı ile iktidarın başarıya ulaşma şansı olmadığını savundu.

-"Yangından mal kaçırmıyoruz"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, "Anayasa Mutabakat Komisyonunun çalışmalarından umutlu musunuz?" sorusuna, "Öncelikli olarak Cumhurbaşkanı'nın vesayeti, Meclisin ve Meclis Başkanı'nın üzerinden kalkmalıdır. Cumhurbaşkanı'nın sabote edici girişimleri olduğu, Meclis Başkanı da buna seyirci kaldığı müddetçe arzulanan çalışmaların yapılamayacağı ortadadır" karşılığını verdi.

Gök, Komisyonun çalışma süresine ilişkin soruyu yanıtlarken de "Yangından mal kaçırmıyoruz" ifadesini kullandı. Özgürlükçü bir anayasa yapılırken eş zamanlı olarak da darbe hukukundan kurtulmaya yönelik çalışmaların yürütülmesi gerektiğine işaret eden Gök, sürenin bu anlayış içinde belirlenebileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :