CHP Grup Başkanvekili Gök:

CHP Grup Başkanvekili Gök:

"(Olağan kurultay) Başka adayların çıkması CHP'de tartışma ortamı varlığına işaret etmez, tam tersine demokrasinin, bir olgunluğun göstergesi olarak değerlendirilmelidir"

İZMİR (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, partisinin ocak ayında yapılacak olağan kurultayına ilişkin "Başka adayların çıkması CHP'de tartışma ortamının varlığına işaret etmez, tam tersine demokrasinin, bir olgunluğun göstergesi olarak değerlendirilmelidir" dedi.

Gök, CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dış politika ve Suriye politikasında kötü yönetim, bilinçli tercihler ve iktidarın kendine yakın çatışmacı grupları desteklemesiyle cumhuriyet tarihinin belki en kritik dış sorunlarından birinin içinden geçildiğini savundu.

Gök, yeni kabineye ilişkin de "Bu hükümetten yarar geleceğini ummuyorum. Tam tersine ahbap çavuş ilişkileri" değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin "olağan kurultayda Mustafa Balbay, Umut Oran, Muharrem İnce gibi isimlerin adaylığının söz konusu olduğunu belirterek, CHP'de enerjinin parti içinde harcandığı görüntüsü bulunduğuna" yönelik sorusu üzerine de Gök, parti içi yarışların CHP'yi diğer partilerden ayıran özellik olduğunu bildirdi.

Gök, CHP'nin seçimlere alışkın bir parti olduğunu vurgulayarak, "Bizim doğamızda vardır. Bizde diğer partilerden ayrı yarışmacı, demokratik bir anlayış mevcut. O bakımdan biz bunu ayrışma olarak görmeyiz. Tam tersine bu CHP'nin zenginliği, olması gereken ve demokrasinin ta kendisidir. Başka adayların çıkması CHP'de tartışma ortamı varlığına işaret etmez, tam tersine demokrasinin, bir olgunluğun göstergesi olarak değerlendirilmelidir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı