Chp Grup Başkanvekili Gök:

Chp Grup Başkanvekili Gök:

"Birileri zenginleşiyor ama 17 milyon insan da yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bu yoksulluk, bu talan dönemine hep beraber 'dur' diyeceğiz"

ARTVİN (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, toplanan vergilerin ve kamu kaynaklarının iktidara aktarıldığını savunarak, "Birileri zenginleşiyor ama 17 milyon insan da yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bu yoksulluk, bu talan dönemine hep beraber 'dur' diyeceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Artvin'e gelen Gök, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanları derinden etkileyecek çok büyük yolsuzluklar yapıldığını öne sürdü. Gök, "AKP iktidarında her doğan çocuk, ertesi güne daha borçlu çıktı. Bu ülkede dünyada görülmemiş şekilde, bu devletin kaynakları bir parti marifetiyle soyuldu. Türkiye'nin hazinesi, kaynakları, olanakları bir parti tarafından soyulmuştur. Dünyada ilk defa bir parti, devleti talan eden bir anlayışa bürünmüştür" ifadesini kullandı.

"Türkiye bizzat Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zatın ve iktidar partisinin eliyle talan edilmektedir" diyen Gök, "Biz buna karşı çıkıyoruz. 7 Haziran'da 'dur' diyeceğiz ve hesap soracağız. Böyle bir tabloda 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını örtmeye çalışıyorlar. Kendi milletvekillerini aklamaya çalıştıkları Meclisteki oylamada aslında hepsi suç işlediklerini biliyorlar. Suçüstü yakalandılar" görüşüne yer verdi.

Gök, Türkiye'de yüzde 1'lik kısmın ülke kaynaklarının yüzde 54'üne sahip olduğunu ileri sürdü.

Türkiye kaynaklarının, 77 milyon insanın vergisinden oluştuğuna işaret eden Gök, şöyle devam etti:

"Bu vergileri ve diğer kamu kaynaklarını iktidar partisi cebine atıyor ve halkımız yoksullaşıyor. AKP iktidara geldiği zaman yüzde 1'lik kısım sermaye kaynaklarının yüzde 39'unu kontrol ediyordu. Yani yüz liranın 39 lirasını bir kişi kontrol ediyor, kalan parayı da diğer kişiler paylaşıyordu. 13 yıllık AKP iktidarı sonrasında bir kişi 54 lirayı kontrol ediyor. Yani AKP'nin yüzde 1'lik zengini Türkiye kaynaklarının yüzde 54'ünü kullanır hale gelmiştir. Bir kişi 54 lirayı kullanıyor, 99 kişi de 46 lirayı kullanıyor. Böyle bir adaletsiz gelir dağılımı dünyanın neresinde var? Cumhuriyet Halk Partisi halka verirken 'kaynak nerede' diye soranlar, bir zırhlı araca verilen parayı çerez parası olarak görüyor."

Türkiye'de 17 milyon insanın yatağa aç girdiğini savunan Gök, "Bu insanlar evime ekmeği nasıl getireceğim, çocuğumu okula nasıl göndereceğimin telaşı içinde. Birileri zenginleşiyor ama 17 milyon insan da yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bu yoksulluk, bu talan dönemine hep beraber 'dur' diyeceğiz" dedi.

- "Cumhurbaşkanlığı Türkiye'nin birliğinin sembolü olmalıdır"

Gök, cumhurbaşkanlığının Türkiye'nin birliğinin sembolü olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Elbette o da korkuyor. 7 Haziran seçimlerini görüyor. Ortada zaten bir başbakan yok. Bir boş bakan var.  Bir boş bakanın olduğu ortamda cumhurbaşkanın meydanlara çıkması boşuna değil. 'Davutoğlu beceremedi, bari ben nasıl paçayı kurtarırımın' telaşı içinde. O mutlaka hesabını verecek. Cumhurbaşkanı meydan meydan dolaşıyor. Bir elinde dinimizi simgeleyen güzel kitabımızı sallayarak kutsal din duygularımızı rencide ederek insanlarımızı ayrıştırmaya çalışıyor. Türkiye'de sadece cumhurbaşkanı değil, hepimiz Müslümanız. İnançlı insanlarız, biz kimsenin ibadetine karışmayız ama dini de siyasete alet ettirmeyiz."

Türkiye'de dindeki aydınlanmanın önünün Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde açıldığını savunan Gök, "Atatürk döneminde Kur'an-ı Kerim Türkçeye çevrilmiş ve herkesin öğrenmesi sağlanmıştır. İmam hatipler Cumhuriyet Halk Partisi'nin eseridir. CHP aydın din adamları yetiştirmek üzere imam hatipleri açarak ülkeye aydınlanmacı anlayışı getirmek istemiştir. Bu anlayışla mücadele edip refahı tabana yayacağız" ifadesini kullandı.

Gök, herkesin gelir dağılımından adil bir pay alacağı sistemi getirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yüzden 17 milyon yoksulumuzu önemsiyor. Bu insanların yatağa aç girmemesi için her yoksul aileye ayda 720 lira vereceğiz. Bu aile sigortası dediğimiz kavram. Bunu yapacağız ama sürekli olmayacak. Aileden bir kişiyi işe yerleştirdiğimiz zaman o ailenin aile sigortası kapsamı sona erecek. Bir yandan yoksul aileyi ayakta tutacağız bir yandan da çocuklarını işe yerleştirmek suretiyle istihdam olanakları sağlayacağız. Yoksulluğu yeneceğiz, yok edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı