CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan açıklama

Engin Altay:- "Artık bu seçimlerle ilgili ne AK Parti'nin ne MHP'nin ya da diğer tarafların söyleyeceği söz kalmamıştır. Bundan sonra yasalar, hukuk konuşacaktır"

İSTANBUL (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Artık bu seçimlerle ilgili ne AK Parti'nin ne MHP'nin ya da diğer tarafların söyleyeceği söz kalmamıştır. Bundan sonra yasalar, hukuk konuşacaktır." dedi.

Altay, Maltepe'de hazırlanan birleştirme tutanaklarının, İl Seçim Kuruluna gönderilmesinin ardından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı.

Maltepe'de sandıkların sayılıp, tutanakların bağlandığını söyleyen Altay, "Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulunda Maltepe sonuçları birleştirildi ve an itibarıyla İstanbul İl Seçim Kurulu ekranına düştü ve sanıyorum ki ıslak imzalı birleştirme tutanağı da İstanbul İl Seçim Kuruluna ulaştı arkadaşlar." dedi.

Hayırlı olması dileğinde bulunan Altay, şunları söyledi:

"Bu şu demektir; artık bu seçimlerle ilgili ne AK Parti'nin ne MHP'nin ya da diğer tarafların söyleyeceği söz kalmamıştır. Bundan sonra yasalar, hukuk konuşacaktır. Ve Yüksek Seçim Kurulu'nun da, salt engelleme amaçlı olduğu çok açık olan itiraz üstüne itirazları da artık bundan sonra delilsiz belgesiz itirazları kendi yasası gereği zaten gündeme almama mecburiyet ve zaruriyeti vardır, konu kapanmıştır. Bu saatten sonra seçimlerle ilgili tartışma abestir, yersizdir, boştur. Yapılması gereken gecikmeli de olsa İstanbul ve Maltepe halkının iradesine saygı göstermektir."

Altay, açıklamanın ardından, Anadolu Adalet Sarayı'nda, CHP'den Maltepe Belediye Başkanı seçilen Ali Kılıç'a verilmek üzere düzenlenecek mazbata törenine gideceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :