CHP Genel Sekreteri Tekin'den kurultay açıklaması

CHP Genel Sekreteri Tekin'den kurultay açıklaması

"Arkadaşlarımız 600'ün üstünde imza getirirlerse başımızın üstünde, hiç merak etmesinler. Sayın Kılıçdaroğlu, geldiği günden itibaren parti içi demokrasi ve parti içerisindeki demokratik mekanizmayı işleten tek insandır. Hiç kimse merak etmesin"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Arkadaşlarımız 600'ün üstünde imza getirirlerse başımızın üstünde, hiç merak etmesinler. Sayın Kılıçdaroğlu, geldiği günden itibaren parti içi demokrasi ve parti içerisindeki demokratik mekanizmayı işleten tek insandır. Hiç kimse merak etmesin" dedi.

Tekin, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, erken seçim olduğu için kurultay takvimini ötelemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Ötelenen takvim 16 ve 17 Ocak tarihine dönüyor. İnşallah büyük kurultayımızı arenada 16 ve 17 Ocak'ta yapmış olacağız. Bunu da duyuruyoruz" ifadesini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in, olağanüstü kurultay için gerekli imzayı toplamak üzere oldukları açıklamasıyla ilgili soru üzerine Tekin, şu yanıtı verdi:

"Bizim bu takvimimiz, arkadaşlarımızın iddia ettiği, arkadaşlarımızın çalışmalarını sabote edecek, önleyecek bir takvim değil. Normal işleyişimiz bu. Yani gazetecilerin, siyasi parti temsilcilerinin sormuş olduğu 'Takviminiz ne zamandır?' sorusuna verilen bir cevaptır. Arkadaşlarımız 600'ün üstünde imza getirirlerse başımızın üstünde, hiç merak etmesinler. Sayın Kılıçdaroğlu, geldiği günden itibaren parti içi demokrasi ve parti içerisindeki demokratik mekanizmayı işleten tek insandır. Hiç kimse merak etmesin. Arkadaşlarımız, demokrasiyi, demokrasinin işleyişini de Sayın Kılıçdaroğlu'nun sayesinde öğrenmiş oldular. Onun için öyle bir tereddütleri olmasın. İmzaları gelirse gereğini yaparız. İmzalar geldiği zaman, tüzüğümüz neyi emrediyorsa onun gereğini yaparız. 600 küsur delegeyle olağanüstü kurultay yapılabilir. Biz burada değiliz. Ben böyle bir tartışmayı açmak için söylemiyorum. Gelir imzalar, öyle bir şey varsa, tüzük neyi emrediyorsa, hukuk neyi emrediyorsa onun gereğini yaparız. Hiç kimse tereddüt etmesin."

Tekin, imzalar geldiğinde olağanüstü kurultay kararının CHP Genel Merkezi tarafından alınacağını belirterek, "İşleyişe baktığımızda arkadaşlarımızın talepleri varsayalım ki iddia ettikleri işte 600, 600'ün üstündeki imza olduğunu varsayalım, yine bu takvime denk gelecek gelecek. Sonuç itibarıyla bir şey fark etmiyor. Başvuru geldiği zaman onun incelemeleri, şusu, busu 10 günü alacak. Genel Merkez karar aldığı zaman gazete ilanı falan dediğinizde yine 40 gün. Hiç merak etmeyin tereddüt yok" değerlendirmesinde bulundu.

"İki kurultay birleşecek mi öyle bir durumda?" sorusunu ise Tekin, "Efendim tek kurultay. Olağanüstü kurultay yapılacaktır. O birleşecek, bu birleşecek diye bir şey yok. Velev ki imzalar toplanmış olsa bile yani bu takvime denk geliyor. Onu demek istedim. Yine ocak ayı, 40-45 gün. Tabii ki tek kongre ile karşılaşacağız. Bizim şu andaki çalışmamız olağan kurultaydır. Olağanüstü kurultayı gerektirecek bir neden şu anda yok" diye yanıtladı.

"Tarih açıklamasını genel merkez, psikolojik bir hareket olarak yaptı" iddiasının anımsatılması üzerine de Tekin, "Hayır, hayır öyle bir şey yok" dedi.

Gürsel Tekin, "Ben bu partinin gençlik kollarından geliyorum. Arkadaşlarımızın bir kısmı sonradan dahil olabilir. Elbette başımızın üstünde yerleri var. CHP'nin gelenekleri, kültürü, siyasal tarihini herkesin bilmesi lazım. Böyle birbirimizi basın yoluyla incitecek cümleler kullanmak istemiyorum. Türkiye'nin büyük sorunları var, ciddi sıkıntıları var. Bunlarla meşgulüz. Biz birbirimizle kavgayla meşgul olacak durumda değiliz. Arkadaşlarımız yarın imzaları verirler, biz gereğini yaparız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla bir görüşmesinin olup olmayacağı sorusuna ise Tekin, "Hiçbir bilgim yok. Esad'la mı barıştılar? Bilmiyorum, yani şu anda bir bilgim yok" yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı