CHP Genel Sekreteri Tekin, Samsun'da

CHP Genel Sekreteri Tekin, Samsun'da

Tekin: "Sayın Davutoğlu size sesleniyorum. Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini hayata geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz"

SAMSUN (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Sayın Davutoğlu size sesleniyorum. Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini hayata geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz" dedi.

Tekin, partisinin Samsun İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, Samsun'da bir dizi program gerçekleştireceğini aktararak başlayan Tekin, AK Parti iktidarının, kendilerine göre suç örgütleri oluşturarak, o suç örgütleriyle sürekli mücadele ettiğini savundu.

"Unuttukları başka bir şey var ki kendilerinin de çözemediği, sürekli korku içinde yaşadıkları bir Fuat Avni var" ifadelerini kullanan Tekin, şöyle konuştu:

"Şimdi bütün korkuları bu Fuat Avni kim? Çünkü bir iktidar sürekli paralel yapı örgütlerle meşgul olduğu için (bu örgütler de asla bitmeyecek), nasıl bitirebilirsiniz ancak evrensel bir hukukla bitirebilirsiniz. Yoksa öbür türlü, 'onunla mücadele edeyim bununla mücadele edeyim' derseniz, sakın ha, çıkardığınız bütün kararlar, önünüzdeki süreçte başınızın belası olacak onu bilin. Sayın Davutoğlu size sesleniyorum. Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini hayata geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz​. Yarın hangi örgüt çıkacağını, içinizde hangi paralel yapının çıkacağını siz de kestiremezsiniz. Fuat Avni'yi kestiremediğiniz gibi."

- "Bir ülkenin cumhurbaşkanı 'bunlar faili meçhul cinayet de işlemiştir' diyorsa..."

 17-25 Aralık sürecinin sadece Türkiye değil dünya tarihinde görülmediğini savunan Tekin, şöyle devam etti:

"Kabineyi düşünün, üçte biri devleti soymakla meşgul. Böylesi bir dönemde suçüstü oluyorlar kendi iç meselelerinden dolayı ve bunu da kapatmak için şimdi yeni bir operasyon başladı. 14 Aralık operasyonu. Çok ilginç olan operasyon başlamadan önce devletin en tepesindeki şahsiyet operasyonun nasıl olabileceğini, operasyonda kimlerin gözaltına alınacağını, gözaltına alınacak insanların suçlarının ne olduğunu ifade etti. Bir ülkenin cumhurbaşkanı 'bunlar faili meçhul cinayet de işlemiştir' diyorsa, bu çok önemli bir şeydir. Sayın Cumhurbaşkanı herhalde pazarda konuşan Cafer amca gibi konuşmuyordur. Mutlaka elinde bilgisi vardır. Şimdi faili meçhul cinayetleri kim işledi, kime işlenmiş? Cumhuriyet Halk Partisi olarak takipçisi olacağız ve bekliyoruz."

- "İlk plaketinizi Cumhuriyet Halk Partisi'nden alacaksınız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları"na değinen Tekin, şunları kaydetti:

"Dün tasarruf tedbirleri diye bir dizi tedbirler açıklandı. Birincisi plaket almayacakmışız. Sayın Davutoğlu size bir plaket hazırladık Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Eğer dik duracaksanız ilk plaketinizi Cumhuriyet Halk Partisi'nden alacaksınız. Hediyeler kabul edilmeyecekmiş. Sayın Davutoğlu, kaçak saraya katrilyonlarca para harcanıyor. Siz tasarrufu yapacaksanız oradan başlayacaksınız. Tasarrufu yapacaksanız, 6 milyar dolar yandaş çetelerinize, firmalarınıza kira ödüyorsunuz, oradan başlayacaksınız. Tasarruf yapacaksanız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 500 tane lüks araç kullanılıyor, oradan başlayacaksınız."

Tekin, "Sizin bu yolsuzluklardan bireysel olarak rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Gelin Sayın Davutoğlu, kapsamlı bir yolsuzlukla mücadele yasası çıkaralım. Siz de rahat edin, siz de tasarruf etme gereği duymayın" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın da katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı