CHP Genel Sekreteri Tekin:

CHP Genel Sekreteri Tekin:

"Koalisyon görüşmelerinin AKP'ye faydası olmuş. Türkiye bir şey kazanmış oldu. AKP ilk kez emeklisini, işçisini, taşeronunu, küçük esnafını hatırlamış oldu"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin, "AKP'ye faydası olmuş. Türkiye bir şey kazanmış oldu. AKP ilk kez emeklisini, işçisini, taşeronunu, küçük esnafını hatırlamış oldu" dedi.

Gürsel Tekin, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün akşam katıldığı bir yayında "CHP'nin hükümetten kaçtığı" ifadesini kullandığını belirterek, "CHP koalisyon görüşmelerine, tek başına AKP iktidarıyla iç barışın sağlanamayacağı ve dış politikadaki birikmiş sorunların çözülemeyeceği, bunun ancak CHP gibi barışa, demokrasiye, hukuka inanan bir siyasi partiyle bu işi telafi etmenin mümkün olduğu inancıyla başladı" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ahmet Davutoğlu'na "Barışa dayalı dış politika", "Kürt meselesi ve terör konusunun yeniden ele alınması", "Gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması", "Eğitim sisteminin çağdaş eğitim sistemine kavuşturulması", "Uzun vadeli sorunları çözebilecek bir koalisyon" ve "Evrensel hukuka ulaşma" maddelerini sunduğunu, Davutoğlu'nun da bunları kabul ederek koalisyon görüşmelerinin başlaması talimatı verdiğini kaydetti.

Tekin, şöyle devam etti:

"10 kez koalisyon görüşmesi oldu. Arkadaşlarımız CHP'nin projelerini, programları detaylarıyla anlattı. Görüyorum ki özellikle bu koalisyon görüşmesinin AKP'ye faydası olmuş. Arkadaşlarımız ekonomiyle ilgili  olarak paranın da kaynağın da nerede olduğunu ders verir gibi verdi. Nihayet Türkiye için de bir kazanım oldu. Her ne kadar koalisyon masasını kendileri devirmiş olsa da Türkiye bir şey kazanmış oldu. AKP ilk kez emeklisini, işçisini, taşeronunu, küçük esnafını hatırlamış oldu. Nereden hatırlamış oldu? CHP'nin projelerine bakarak hatırlamış oldu. Davutoğlu, 'Bu projeleri bizden aldılar' dedi. Doğrusu 13 yıl iktidar olacaksınız, uygulamayacaksınız ama pişkin bir şekilde 'CHP bu projeleri bizden aldı' diyeceksiniz. Türkiye için CHP'nin projelerinin bütün siyasi partiler tarafından kabul görmesi sevindiricidir. Programımızın, projelerimizin tamamını da alabilirler, yeter ki sağlıklı şekilde uygulansın, adil bir ekonomik düzen Türkiye'de hayata geçsin."

Tekin, Digiturk'ün bazı kanalları platformdan çıkarmasına ilişkin olarak da demokrasinin temel kurallarından birinin iletişim ve basın özgürlüğü olduğunu belirterek, "Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa hukuk da demokrasi de işlemez. Mağduriyetle karşı karşıya olan yurttaşların yapması gereken bir tek şey var: 1 Kasım günü gidecekler CHP'ye oy verip kaosa son verecekler" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı