CHP Genel Sekreteri Tekin:

CHP Genel Sekreteri Tekin:

"Başbakan çok iyi bilsin ki, biz hem muhatap tartışması yaparız, hem de mahkum olma korkusu taşımayız. Bizim adımız CHP"

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Başbakan çok iyi bilsin ki, biz hem muhatap tartışması yaparız, hem de mahkum olma korkusu taşımayız. Bizim adımız CHP" değerlendirmesinde bulundu. 

Tekin, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun KKTC'ye giderken muhalefete seslenerek, "muhatabınız benim" diye açıklama yaptığını belirtti.

Bu açıklama üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Muhatabımız elbette hükumet. Bu ülkeyi yönetmeye talipse, kukla başbakan olmasın, o zaman elbette muhatabımız hükumettir, Başbakan Davutoğlu'dur" dediğini aktaran Tekin, şöyle devam etti:

 "Bu değerlendirmeyi yaparken de, '70 milyon artık kavgadan bıktı' diyen Sayın Genel Başkanımız, gerginliğin kaynağı olan AKP hükumetinin, 'kimlik, inanç, mezhep ve özel hayata müdahale politikasından da uzak durmasını' istedi."

Davutoğlu'nun bu sözlere hitaben de "Benim ülkeyi yönetmeye talip olmama kararını da Kılıçdaroğlu verecek değil" dediğini ifade eden Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kılıçdaroğlu, 'Başbakanlık kararını  ben vereceğim' demedi ki. Davutoğlu'nun 'Beni muhatap alın' çağrısı üzerine, 'Alalım ama, sen de Başbakan gibi davran' diye yol gösterdi. Öyle anlaşılıyor ki bir gün önce  'Muhatap benim, beni muhatap alın' diyen Davutoğlu, fincancı katırlarını ürkütmüş, kendisine ayrılan alanın dışına çıkmış ve hemen uyarılmış. Önceki genel başkanı gibi gerginlikten nemalanan AKP'nin bugünkü atanmış genel başkanı, Sayın Kılıçdaroğlu'nu yanıtlarken, 'Kendi kongresinde, mahalle baskısıyla kendisini aday gösteren 200'ü aşkın delegenin neden kendisine oy vermediğini ve neden kendisini muhatap almadığını sorgulasın ve buna cevap arasın' demiş. Bu sözlerin konuyla ne alakası var? Tam 'dam üstünde saksağan' olmuş.  Davutoğlu sözlerinin arkasında 24 saat duramadan gerginlik politikasına çarketmiş. Muhatap tartışmasını açan kendisi, 'Tartışma yaparsa onu ademe mahkum ederiz' diyen kendisi. Başbakan çok iyi bilsin ki, biz hem muhatap tartışması yaparız, hem de mahkum olma korkusu taşımayız. Bizim adımız CHP."

Mahkum olma korkusu taşıyanın AK Parti olduğunu öne süren Tekin, "Biz, AKP hükumetleri gibi yargılamayı, sorgulamaları durdurup, TBMM'deki fezlekeleri kamuoyunun dikkatinden kaçıran bir siyasi parti değiliz. O bizim işimiz değil, AKP’nin işi. Öyle anlaşılıyor ki, KKTC’ye giderken, 'Biz bir kongre partisi değiliz. O, kendi kongresindeki küçük iktidar mücadeleleriyle uğraşsın' diyen Davutoğlu oturduğu koltuğun adamı değil" görüşünü ileri sürdü. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı