CHP Genel Sekreteri Sındır:

CHP Genel Sekreteri Sındır:

"Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı'na göre glikoz şurubunun sınırsız üretim ve tüketiminin önü açılacak, bu durum da halkın sağlığını tehdit edecek"

TBMM (AA) - CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı'na göre sınırsız glikoz şurubu üretim ve tüketiminin önünün açılacağını, bu durumun da halkın sağlığını tehdit edeceğini söyledi.

Sındır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Milli Tarım Projesi'ne ilişkin eleştirilerde bulundu.

Projenin, birçok ürünü kapsam dışında bıraktığını, kendi içinde çelişkiler taşıdığını, çiftçilerin kafalarını karıştırmaktan ve temenniden öteye geçemediğini öne süren Sındır, mazota yüzde 50 indirimin sevindirici olduğunu, ancak bu uygulamada da geç kalındığını ifade etti.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın Milli Tarım Projesi'ni açıklarken, Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı'nın da ortalıkta dolanmaya başladığını belirten Sındır, bu tasarıyla tarım alanlarının talan edilmesinin önünün açılacağını savundu.

Tasarıyla meraların yok edileceğini, hayvansal üretimin daralacağını, tarım sektöründe ithalat ve dışa bağımlılığın artacağını ve çiftçinin yok olma sürecinin hızlanacağını iddia eden Sındır, ülke çapında zeytin alanlarının yok olması sürecinin de başlayacağını dile getirdi.

Glikoz şurubunun şeker tanımından çıkarılarak kota dışında bırakılacağını, böylece büyük oranda GDO'lu mısırdan yapılan glikoz şurubunun sınırsız üretim ve tüketiminin önünün açılacağını belirten Sındır, bu durumun da halkın sağlığını tehdit edeceğini söyledi.

Sındır, "Başbakan ve tüm yöneticilere sesleniyorum: Artık yeter. Çiftçisiyle, işçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle, işsiziyle, bu millet sizin süslü ve örtülü sözlerinizle kandırılmaktan usandı ve tükendi." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :