CHP Genel Sekreteri Sındır:

CHP Genel Sekreteri Sındır:

"Rasim Ozan Kütahyalı'nın Bosna halkını, Boşnakları ve Bosna halkı ile duygusal bağları olan tüm yurttaşlarımızı rencide eden, derinden üzen, bu çerçevede tarihimizi ve milli değerlerimizi aşağılayan sözlerini nefretle kınıyorum"

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Bosna halkını, Boşnakları ve onlarla duygusal bağları olan tüm yurttaşları rencide eden, derinden üzen, tarihi ve milli değerleri aşağılayan sözlerini nefretle kınadığını bildirdi.

Sındır, Kütahyalı'nın Beyaz TV'de yayımlanan "Beyaz Futbol" programında sarf ettiği sözlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kütahyalı'nın bu sözlerinin bir özür açıklamasıyla geçiştirilemeyeceğini belirten Sındır, şunları kaydetti:

"Rasim Ozan Kütahyalı'nın Bosna halkını, Boşnakları ve Bosna halkı ile duygusal bağları olan tüm yurttaşlarımızı rencide eden, derinden üzen, bu çerçevede tarihimizi ve milli değerlerimizi aşağılayan sözlerini nefretle kınıyorum. Bunun gibi densiz, ahlaksız ve kışkırtıcı söz ve eylemlerin ülkemizde milli birlik ve beraberliğimize büyük tahribat yaratacağı öngörüsüyle sözlerin ifade edildiği yayın kuruluşunda tekzibini ve gerekli her türlü yasal yaptırımın yapılmasını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :