CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz:

"Türkiye'nin güneşi, doğası, her şeyi mükemmel. Ama güvenlik sorunun mutlaka iyi anlatılması gerekiyor"

ARDAHAN (AA) - CHP Genel Başkanı Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin turizm gelirinin düşmemesi için güvenlik meselesinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin güneşi, doğası, her şeyi mükemmel. Ama güvenlik sorunun mutlaka iyi anlatılması gerekiyor" dedi.

Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ardahan'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de turizmin güvenlikten dolayı zarar görmeye başladığını, buna hükumetin acilen çözüm bulmasını istediklerini söyledi.

"Türkiye'nin güvensiz bir ülke olarak takdim edilmesi, mülteci sayısının fazla olması, daha önce gelen turistlerin tereddüt yaşamasına sebebiyet vermiş olabilir. Bu yıl bizim için çok zor bir yıl olacak" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükumetin güvenlik durumunu düzelterek dışarıya karşı Türkiye'nin güvenilir bir ülke olduğu imajını vermesi gerek. Diğer tarafta Rus'ya ile ilişkilerin normalleştirilmesi de gerekir. Türkiye'nin hakikaten turizmde uygun bir ülke olduğunun anlatılması lazım. Güvenlik açısından tesislerde hiç bir sorun yok. Türkiye'nin güneşi doğası her şeyi mükemmel. Ama güvenlik sorunun mutlaka iyi anlatılması gerekiyor. Yoksa bu sene yatırımcı zor bir dönem yaşayacak."

Ardahan merkezini ve bütün ilçelerini ziyaret ettiğini ifade eden Yılmaz, sorunları yerinde tespit ettiğini ifade etti. En büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu bölgede yaşamın ne kadar zor olduğunu bir kez daha tespit etmiş olduk. Gördüğümüz şu, en büyük sorun işsizlik. Hükumetin burada bir yatırımı yok. Biraz ulaşıma yapılan yatırımların dışında doğru dürüst yatırım yok. Buranın sınır kenti olması nedeniyle havaalanı yapılmasını çok istemiştik. Ancak bununla ilgili bir gelişme yok. Biz bunu Meclis'te de gündeme getireceğiz. Halkın temel şikayeti devletin bu bölgeye yeterince ağırlık vermediği yönünde. Biz de bunu uygun bir çerçevede gündeme getireceğiz. Maksat burada birilerini eleştirmek değil, sorunları gündeme getirmek" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :