CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MİT açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun MİT açıklaması

CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu:

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP ve MİT'e ilişkin sözleri ile partisinde "ulusalcı" olarak tanımlanan milletvekillerine yönelik uyarısıyla ilgili "Sayın Genel Başkan'ın sözlerini açması lazım. Söyleyin ki hepimiz uyanık olalım" dedi. 

Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

 CHP içindeki milletvekillerini kategorize etmenin doğru olmadığını ifade eden Kulkuloğlu, parti olarak önceliklerinin halkın sorunları olduğunu belirtti. Kulkuloğlu, ne iktidarın ne de muhalefetin toplumu ayrıştıran sözler sarf etmemesi gerektiğini vurguladı.

Şevki Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu'nun partisinin bazı milletvekillerine yönelik uyarısını da ayrıntılandırması gerektiğini savunarak, "Sayın Genel Başkan'ın sözlerini açması lazım. Söyleyin ki hepimiz uyanık olalım. Sayın Genel Başkanımızın bunu söylemesi lazım. Kendisine bunu söyleyenler ne olacağını da söylemişlerdir, eğer söyledilerse" değerlendirmesinde bulundu.  

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında yer alan "CHP'yi Alevi ve Kürt partisi olarak gösterme çabaları olduğu" ifadelerine de değinen Kulkuloğlu, "Bugüne kadar etmemişler, bundan sonra niye ilan edecekler? Bildiğini açıklaması lazım. Ne olmuş ki öyle yapacaklar, ne olacak ki o sonuçlara varacaklar?" diye konuştu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı