Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tarsus'ta:

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tarsus'ta:

"13 yıl tek başına iktidar oldular. 13 yıl sonunda neyimiz oldu? 13 yıl sonunda Tarsus olarak kocaman bir cezaevimiz var. Türkiye'de fabrika değil, cezaevi yaptığı için sevinen iktidar var"- "Emekliyi, çiftçiyi, taşeron işçisini, engelliyi nasıl düşünüyor

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 13 yıl tek başına iktidar olduğunu belirterek, "13 yıl sonunda neyimiz oldu? 13 yıl sonunda Tarsus olarak kocaman bir cezaevimiz var. Türkiye'de fabrika değil, cezaevi yaptığı için sevinen iktidar var" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Tarsus ilçesindeki Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen mitinginde, 10 bin yıllık tarihe sahip kentte bulunduklarını söyledi.

Son 13 yılda ilçede sadece bir adliye binası yapıldığını, bir de "Türkiye'nin en büyük cezaevi" inşaatının sürdüğünü savunan Kılıçdaroğlu, dünyanın en önemli kültür merkezlerinden Tarsus'a turizm anlamında yatırım yapılmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin büyüdüğünü ve kalkındığını ancak bundan "bir avuç varlıklının" pay aldığını, halkın yararlanamadığını öne sürerek, ülkede 17 milyon yoksul bulunduğunu, 4 yıl için yetki verilmesi halinde yoksulluğu tarihe gömeceğini ifade etti.

İktidara gelmeleri halinde hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını, refahı tabana yayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Saraylarda oturuyorlar. Bin 100 odalı saraylarda oturuyorlar, Mercedesleri paylaşamıyorlar. 3 milyarlık araçları var, 'O, çerez parasıdır' diyorlar" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, emekliye 2 maaş ikramiye vereceği vaadini yineleyerek, "Telaşları şu: 'Ya düzgün ya kul hakkı yemeyen ya da esnafı, çiftçiyi, emekliyi koruyan bir yönetim olur ve bunlar başarılı olursa, bizim kaçacak yerimiz olacak mı' diye düşünüyorlar. Nereye gidersen git, bu ülkeyi adam gibi yöneteceğiz" diye konuştu.

- "Halktan yana bir düzen kuracağız"

Kılıçdaroğlu, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın kazanmasını, hortumcuların kaybetmesini hedeflediğini kaydetti.

"13 yıldır iktidardalar. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Hiç kalkıp da 'Biz işsizliği çözeceğiz' diye bir cümle kuruyorlar mı?" diyen kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asla kuramazlar. Onlar sanıyorlar ki herkesin çocuğu kendi çocukları gibi KPSS'ye girmeden, doğrudan devlet memuru oluyor. Sizin çocuklarınız öyle mi? Siz çocuklarınızı yetiştiriyorsunuz, üniversiteye gönderiyorsunuz, kurs parası ödüyorsunuz, KPSS'ye giriyorlar, puanlarını alıyorlar, bekliyorlar ne zaman devlet memuru olarak atanacağız? Onların çocukları hiçbir sınava girmeden jet hızıyla devlet memuru oluyor. Bu düzeni yıkacağım. Gayri adil düzeni yıkacağım. Halktan yana bir düzen kuracağız. Siyaset, zenginleşme aracı değildir. Siyaset, halka hizmet etmek için yapılır.

Onlar, kendileri köşeyi döndü, yandaşları köşeyi döndü. 13 yıldır doymadılar artık. Bin 100 odalı saray yaptık, yine doymadılar. Bir uçak değil, 2 uçak aldık, yine doymadılar. Bir Mercedes değil, 10 Mercedes aldık, yine doymadılar."

Kılıçdaroğlu, çiftçilere mazotu 1,5 liradan vereceğini belirterek, emekten ve üretenlerden yana olduğunu söyledi.

Asgari ücreti bin 500 lira yapacağını söylediğinde eleştirildiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Mercedes'e çerez parası' diyen kişi, 'İşçiye zulümdür' diyor. Şimdi, Ankara'daki beylere soruyorum: Sen ayda 14 bin lira para alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor?" şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında sık sık seçim günü sandığına gidenlerden daha önce CHP'ye oy vermemiş bir kişiyi ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "13 yıl tek başına iktidar oldular. 13 yıl sonunda neyimiz oldu? 13 yıl sonunda Tarsus olarak kocaman bir cezaevimiz var. Türkiye'de fabrika değil, cezaevi yaptığı için sevinen iktidar var" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi şaha kaldırmak için 4 yıllığına yetki istediğini vurgulayarak, bunun toplumun her kesimine anlatılması gerektiğini dile getirdi.

"Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" diyen Kılıçdaroğlu, kendisinin halktan biri olduğunu belirtti.

- "Anadolu, dünyanın merkezi olacak"

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde oğluna 'Paraları sıfırladın mı?' demeyeceğini, bakanlarının çocuklarının yatak odalarında para kasaları olmayacağını, bakanlarının birilerinin önüne "yatmayacağını" kaydederek, her kuruşun hesabını millete vereceklerini söyledi.

Siyaseti halka adanmışlık kabul ettiğini bildiren Kılıçdaroğlu, halkın zenginleşmesinin, her çocuğun karnının doymasının önemli olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "CHP'ye neden oy verelim?" şeklinde soranlara Suriye'ye, Mısır'a, Libya'ya, Irak'a bakmalarının söylenmesini isteyerek, dünyayla ilişkilerin bozulduğunu iddia etti.

Ortadoğu'da barışı ve huzuru sağlayacağını vadeden Kılıçdaroğlu, insanın insana silah çekmesini engelleyeceğini kaydetti.

"Yüzyılın projesini" açıkladığını anımsatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Mersin, İskenderun, Trabzon, Samsun limanları dünyanın merkezleri olacak. Anadolu, dünyanın merkezi olacak. Projemiz bittiğinde, olgunlaştığında bir yılda yaratacağı katma değer 147 milyar dolar olacak. Bütün büyük ülkeler merkez Türkiye'de, mega kentte yer almak için yarışacak. 160 milyar dolarlık yatırım yapılacak. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratacağız. Türkiye, bölgenin en büyük, dünyanın saygın ülkelerinden birisi olacak. Emekliyi, çiftçiyi, taşeron işçisini, engelliyi nasıl düşünüyorsak, Türkiye'nin 50 yılını, 100 yılını da düşünüyoruz, 30 yılını da düşünüyoruz çünkü ülkemizi, insanımızı, bayrağımızı, milletimizi seviyoruz. 

'30 yıl sonrası ne olacak?' diyorlar. 30 yılını düşünmeyen, 50 yılını düşünmeyen, 100 yılını düşünmeyen dünyada hiçbir devlet yoktur ama Ankara'daki beyler ceplerini düşündükleri için ülkenin 10 yılını, 20 yılını, 30 yılını düşünmekten acizler."

Mitingin ardından merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay'ın İskenderun ilçesine hareket etti.

Kaynak:Haber Kaynağı