CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sağduyu ile vize sorununu aşmak gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sağduyu ile vize sorununu aşmak gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alınmasına ilişkin, "Sağduyu ile bu sorunu aşmak gerekiyor. Umarım sanayicilerin bu talepleri ve beklentileri gerçekleşmiş olur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli Sanayi ve Ticaret Çalıştayı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında sanayi alanında Denizli'de olağanüstü başarılara imza atıldığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük firmalarından 10'unun Denizli'de bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Denizli iş dünyası Denizli'nin büyümesini, döviz gelmesi, ihracat yapması, üretim ve istihdam yapması açısından son derecede önemli bir kent. Bu nedenle burada bulunmaktan son derece mutluyum." dedi.

Vizelerin askıya alınması

Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alınmasına değinerek, sanayicilerin "krizin sonlandırılmasını arzuladığını" ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çünkü vize krizinin yarattığı sorun giderek büyüyebilir. Oysa sağduyu ile bu sorunu aşmak gerekiyor. Umarım sanayicilerin bu talepleri ve beklentileri gerçekleşmiş olur." değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştayda sanayicilerin sorunlarını aktardığını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bize iletilen sorunlardan bir tanesi de sanayiciler 'biz ara eleman sıkıntısı çekiyoruz' diyorlar. Fabrikayı kuruyoruz, üretim yapıyoruz, ama ara eleman bulmakta zorlanıyoruz. Eğitim sisteminden şikayetçiler. Eğitim sisteminin sanayinin önündeki engel olduğunu da yine kendiler ifade ettiler."