CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin'de

Kılıçdaroğlu: "Sen Kürecik radar istasyonunu açık tutarak İsrail hükümetine hizmet ediyorsun. Netanyahu'ya hizmet ediyorsun. Ben bunu millete söylüyorum o rahatsızlık duyuyor"

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen Kürecik radar istasyonunu açık tutarak İsrail hükümetine hizmet ediyorsun. Netanyahu'ya hizmet ediyorsun. Ben bunu millete söylüyorum o rahatsızlık duyuyor" dedi.

Silifke Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye başkanı Mustafa Turgut'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, Mersin'deki yerel seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, çok az oy farkıyla büyükşehir belediye başkanlığını kaybettiklerini ifade etti.

Bunun partinin kendi içindeki çekişmeler ve özel kıskançlıklardan kaynaklanan bir olay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Keşke kaybetmeseydik. Her kayıp bize ders olmalı ve biz geçmişe dönüp hatalarımızı sorgulamalıyız, geleceği daha sağlıklı, tutarlı inşa etmeliyiz. Bunu sadece ben değil bütün partililerin ortak düşünmesi lazım. Nerede, nasıl hata yaptık bunlara bakıp değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan 'CHP Gazze'deki katliamı perdelemek için her türlü çirkinliğe başvuruyor' dedi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Gazze'deki katliamı biz mi perdeliyoruz? Erdoğan bunu mu söylemiş? Yine yalan söylüyor. Örnek veriyor mu nasıl perdelediğimizi. Yahudi madalyasını alan ben değilim. Ben ne söylüyorum. Kürecik radar istasyonunu kapat diyorum. Bu mu perdelemek? Sen Kürecik radar istasyonunu açık tutarak İsrail hükümetine hizmet ediyorsun. Netanyahu'ya hizmet ediyorsun. Ben bunu millete söylüyorum o rahatsızlık duyuyor. Ben daha önce ona dedim ki boynunda asılı duran madalyayı git adam gibi iade et. İade et biz de senin arkanda duralım. 'Ben iade etmem' dedi, şimdi onlar karar aldılar 'Madalyamızı ver' diye. Acaba hiç utanmıyor mu? Milletin yüzüne nasıl bakacak? Ortalıkta geziyor 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' diye. Öncelikle boynundaki madalyayı çıkartacaksın bu millete hizmet etmek için. Sen bu millete hizmet etmiyorsun. Eğer Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta kan akıyorsa  dönüp bir kendisine bakması lazım. Niye buralarda kan akıyor? Konuşmakla sorun mu çözülür. Eğer konuşmakla sorun çözülseydi dış politikada şimdiye hiçbir sorunumuz kalmamış olacaktı. Gazze'de akan kanın sorumlusu da odur."

Kaynak:Haber Kaynağı