CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin'de

Kılıçdaroğlu: "Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Cumhurbaşkanının kullandığı dil öfke dili olmamalı. Cumhurbaşkanı konuşunca herkes huzur duymalı"

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Cumhurbaşkanının kullandığı dil öfke dili olmamalı. Cumhurbaşkanı konuşunca herkes huzur duymalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, Silifke ilçesindeki programına giderken Atakent mahallesindeki parti teşkilatı önünde toplanan vatandaşları selamladı. Burada kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, vatandaşların tatil yapmak kadar sandığa gidip oy kullanma hakkının da olduğunu vurgulayarak, herkesi cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmaya davet etti.

Bu seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Ya demokrasiden yana tavır alacağız ya diktatörlükten yana. Ya cumhuriyetten yana tavır alacağız ya da baskıdan yana. O nedenle hepimize görev düşüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Silifke Belediyesi'ne geçti.

Kılıçdaroğlu, belediye önünde yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gidileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Cumhurbaşkanının kullandığı dil öfke dili olmamalı. Cumhurbaşkanı konuşunca herkes huzur duymalı. Cumhurbaşkanı ahlaklı birisi olmalı, yüksek ahlaki değerlere sahip birisi olmalı. Cumhurbaşkanının arkasında karanlık noktalar olmamalı. Yani cumhurbaşkanı telefon açıp oğluna 'Oğlum paraları sıfırlayın' dememeli. Cumhurbaşkanı kul hakkı yememeli. Cumhurbaşkanının hem batıda hem doğuda hem Türkiye'de saygınlığı olmalı. Yani sözünün ağırlığı olmalı. Devleti iyi yönetmeli. Devletin sigortası olmalı. Devlette kavgayı değil huzuru sağlamalı. Cumhurbaşkanı adayı vatandaşını tekmelettirmemeli. Onun için diyoruz; sen tekmelettin biz diyoruz Ekmeleddin. Adamlarına talimat veriyor 'Git şu vatandaşı tekmelet' diye. Yaptılar di mi? Gitti vatandaşına tokat attı. Şimdi bir de kalkmış ben cumhurbaşkanı olacağım diyor. Sen cumhurbaşkanı olamassın."

Kılıçdaroğlu, bir kişinin cumhurbaşkanı olabilmesi için görüşü, inancı ne olursa olsun bütün vatandaşlarını sevmesi gerektiğini dile getirerek, bu topraklara bereketi, birliği, dirliği, kardeşliği ekmek istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığının siyasi bir makam olmadığının altını çizerek, o makama oturacak kişinin 76 milyonu temsil edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin diğer devlet başkanlarıyla konuşurken sözünün ağırlığı olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Onun için bu ülkeye Ekmeleddin gerekiyor. Huzur, barış, dostluk, saygı için bunu yapmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı