CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve daha sonra tahliye olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile Kezban Merey'in düğün törenine katıldı

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin ve komutanlarının hapse alınma gerekçelerini çok iyi bildiklerini belirterek, "Aydınların, gazetecilerin hangi gerekçelerle hapse atıldığını çok iyi biliyoruz. Kimlerin asıl aktör olduğunu çok iyi biliyoruz. 'Ben o davaların savcısıyım' diyen adamın kim olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve daha sonra tahliye olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile Kezban Merey'in Büyükbakkalköy'deki düğün törenine katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, ülkeye hizmet etmenin, aydın olmanın bazen ağır bedelleri olduğunu ancak bu bedellerin hep beraber ödenmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bedel ödeyenlerden birisi Mehmet Ali Çelebi'dir. Bedel ödedi ama bakın ödediği bedelin karşılığında bugün burada bütün dostlarıyla beraber. Onlar, Mehmet Ali Çelebi'nin yurtseverliğinden en ufak bir endişe bile duymadılar. Bu ülkenin aydınları, yurtseverleri, çocukları düşünen kişiler olarak biz, aydınlar birleşmek, ortak mücadele etmek zorundayız. Eşkıyanın dünyaya hükümdar olmadığını biliyorsak, eşkıyaların bulunduğu makam ne olursa olsun, konumları ne olursa olsun ortak mücadele ederek, eşkıyaları bulunduğu yerden indirebiliriz."

Kılıçdaroğlu, kendisinin bu mücadeleyi yaptığını, yapmakta kararlı olduğunu ve sonuna kadar gideceğini ifade ederek, "Bedel ödemek varsa, bedel ödemekten de çekinmeyeceğim. Bunu çok rahatlıkla söylüyorum çünkü şu gerçeği unutmamamız gerekiyor: Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu şartlar, çok ağır şartlar. Ayrılarak değil, birleşerek yol alabilir, birleşe birleşe güçlenebiliriz, gücümüzü gösterebiliriz" diye konuştu.

"Böl ve yönet" politikasının tuzağına düşmemek gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'de birliği ve beraberliği savunmak gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, tuzaklar düzenlendiğini ancak teslim olmayacaklarını dile getirerek, "Mehmet Ali Çelebi'nin ve komutanlarının hapse alınma gerekçelerini çok iyi biliyoruz. Aydınların, gazetecilerin hangi gerekçelerle hapse atıldığını çok iyi biliyoruz. Kimlerin asıl aktör olduğunu çok iyi biliyoruz. 'Ben o davaların savcısıyım' diyen adamın kim olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Kavgayı değil, halka hedefleri, ilkeleri götürmemiz lazım"

 

Son 12 yılda 1 trilyon 775 milyar dolar harcandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, bütün cumhuriyet hükümetlerinin harcadığı paradan daha fazlasının harcandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, gerçeklerin halka anlatılması gerektiğinin altını çizerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kavgayı değil, halka hedefleri, ilkeleri götürmemiz lazım. Siz hiç gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış bir kişinin herhangi bir ülkede cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunu duydunuz mu? Oturup düşünmemiz lazım. Halka daha farklı gitmemiz ve daha farklı anlatmamız gerekiyor. Gerçekleri anlatmak bizim düşündüğümüz kadar kolay değil. Karşımızda ciddi bir grup var. Her yönüyle geliyorlar üstümüze. Ama biz haklıyız çünkü biz güçlüyüz. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Eğer yolumuza böyle devam edersek, her türlü engeli aşabiliriz. Bize gösterilen hedef belli: Çağdaş uygarlık. Çağdaş uygarlığı yakalıyorsanız, onu aşıyorsanız o zaman biz zaten amacımıza ulaşmış olacağız. Hedefleri bilelim ve bu işin püf noktasının da öğretimden geçtiğini öğrenelim. 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, siz zaten bir gün gideceksiniz birisinin boyunduruğuna gireceksiniz. Çalışmadan, yorulmadan, çaba harcamadan, üretmeden yolunuza devam ederseniz, önce haysiyetinizi sonra onurunuzu, sonra bağımsızlığınızı kaybedersiniz' diyor Mustafa Kemal Atatürk. Onun için bu işin sihri üretmekten geçer; tablet dağıtmaktan değil, tableti üretmekten geçer. Yani bilgi toplumunu yakalamaktan geçer. 

Ben, bu düşüncelerle buraya geldim. Onun mahkemede nasıl bir ifade verdiğini de çok iyi biliyorum, duygulanarak okudum ve kendisinin bir devrimci olduğuna da yürekten inanıyorum. Bedel ödeyen bir devrimci, bir asker, bir aydın, komutan ve dolayısıyla kendisine her zaman her ortamda saygı duydum, saygı duyuyorum. Aydınlık bir Türkiye umuduyla selamlarımı, saygılarımı sunuyorum."

 

- "Mücadele devam edecek"

 

Teğmen Mehmet Ali Çelebi de Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alarak, şunları söyledi:

"Bu toprakta kurşun ve şarapnel yağmurları altında, mayın pusularında, 'Bir kolum fazla, bir bacağım fazla' diyerek paramparça vatan olan kahraman Türk askerlerini görüyorum. Anadolu'da hangi toprağı avucunuza alsanız, koklasanız, direnişin ateşini hisseder ve direnişin kokusunu duyarsınız. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal'in askerleri yurdun dört bir yanında direnişin ateşini yaktı, mazlum milletler adına başkaldırdı, zulme isyan etti ve devrimci Anadolu kültürünün ışığını yaktı. Direniş yine devam edecek, bu topraklardan hiç eksik olmayacak. Zulmün ve sahtekarlığın ustaları bu topraklardan gidene kadar, adalet bu ülkede tesis edilene kadar, hiç kimsenin ezilmediği, eşit ve özgür bir yurtta yaşayana kadar bu mücadele devam edecek."

Düğüne, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kılıçdaroğlu, 30 Ekim 2013'te Mehmet Ali Çelebi ve Kezban Merey'in Hasdal Cezaevi'nde düzenlenen nikah töreninde şahitlik yapmıştı. Çelebi, 10 Mart'ta tahliye olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı