CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, CHP'nin 35. Olağan Kurultayında ve grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

ANKARA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, CHP'nin 16 Ocak 2016'da yapılan 35. Olağan Kurultayında ve partinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının Türkiye demokrasi ve siyaset tarihi açısından kötü olduğunu belirtti.

Muhalefet partilerinin siyaseti, millete hizmet noktasında bir yarış, bir gayret olarak görmekten hızlı bir şekilde uzaklaştığını ifade eden Ecertaş, "Muhalefet, Türkiye'nin seçimle işbaşına gelmiş ilk Cumhurbaşkanımıza, milletimizin yüzde 50'sinin oyuna mazhar olmuş AK Parti'mize her gün türlü hakaretlerde bulunmaktadır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunmayı adet haline getirdiğini vurgulayan Ecertaş, şunları söyledi:

"Üzülerek görüyoruz ki sandıktan, milletimizden teveccüh bulamayan muhalefet partileri, en olmadık şekilde siyasetin ahlakını, zarafetini ayaklar altına almaktadır. Bu üslubun siyasetle bir ilgisi olmadığı gibi insanlıkla da uyuşan hiçbir yanı yoktur. Unutulmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaret, milletimize, her birimize yapılmış bir hakaret anlamına gelmektedir."

Açıklamanın ardından, gençlik kolları üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu dilekçelerini verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı