CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Malatya'da AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu

KAHRAMANMARAŞ / ŞANLIURFA / KİLİS / MALATYA (AA) - Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Malatya'da AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın milyonların desteğini aldığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenleri rencide etmediğini, onun şahsında yüce devletin, aziz milletin ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun hakaret ederken kullandığı "namus" ve "şeref" kavramlarının Türk halkı için ne kadar hassas olduğunu bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insanın bildiğini dile getiren Kılıç, Kılıçdaroğlu'na bir anamuhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruşla siyaset yapmasını tavsiye etti. Kılıç, "Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez. Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK'ya, PYD'ye ve YPG'ye 'vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' demez" ifadesini kullandı.

Öte yandan İl Kadın Kolları üyelerinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir de hazır bulundu.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da ise AK Parti İl Başkanlığında toplanan İl Kadın Kolları üyeleri, daha sonra Adliye Sarayına seçti.

Burada basın açıklaması yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurulu ve grup toplantısında ülke siyasetinin geleceği açısından talihsiz açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirten Göncü, "Yüzde 52'lik oy alarak milyonların desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan bir kişiye yapılan hakaretle sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir, onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'ne ve vatandaşlarını en üst noktada temsil eden değere saldırının asla kabul edilemez olduğunu kaydeden Göncü, Kılıçdaroğlu'nun bu üslubuyla CHP'nin "6 okunun maddelerini" de ayaklar altına aldığını dile getirdi.

Açıklamanın ardından adliye binasına giren grup, Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

- Kilis

Kilis'te de AK Parti İl Kadın Kolları üyesi bir grup, Adliye Sarayı önünde toplandı.

Grup adına konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Mahire Şekeroğlu, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve ardından düzenlenen grup toplantısında ülke siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Şekeroğlu, yüzde 52 oy oranıyla ve milyonların desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a yapılan hakaretle sadece ona oy verenlerin rencide edilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında yüce devletin, aziz milletin ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin de ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Şimdiye kadar hiç bir muhalefet liderinin devletin ve milletin değerlerine bu ölçüde hakaretlerde bulunmadığını kaydeden Şekeroğlu, başka devletlerin büyüklerine gösterilen tazimin benzerinin bu millete de gösterilmesini istedi.

Şekeroğlu ve beraberindeki üyeler, açıklamanın ardından adliyeye girerek suç duyurusuna ilişkin şikayet dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

- Malatya

Malatya'da da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve beraberindeki teşkilat üyeleri, Malatya Adliyesi önüne geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Oğuzhan, yüzde 52 oy oranıyla milyonların desteğini alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı seçilen bir kişiye hakaretle sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlerin değil onun şahsında devletin, milletin ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin de rencide edildiğini ve ağır hararetlere maruz kaldığını belirterek, "Bu uslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerleri olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırladığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçtiğini dile getiren Oğuzhan, "Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dille çıkmasını öneriyoruz" ifadesini kullandı. Oğuzhan, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bir gün Cumhurbaşkanımıza, diğer bir gün Başbakanımıza, hatta bir başka gün de partisinin vekiline bile 'tabloyu kim indirdi?' diyerek haksız saldırılarda bulunabilmekte, bu şekilde ülkemizin yoğun ve ciddi gündemini meşgul edebilmektedir. Seçilmiş bir kadın vekilin sadece yapmış olduğu bir tespitten dolayı kesin ihraç talebiyle disipline verilmesi partisinin ne kadar özgürlüklere karşı olduğunun bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce 'diktatör' diyen Sayın Genel Başkan bu kararıyla demokrat mı oluyor? Buradan anlıyoruz ki temel sorun aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun değer yargılarını, insafı ve hakkaniyeti bir tarafa bırakıp derinliği olmayan gündelik siyaseti tercih etmesidir."

Oğuzhan, Kılıçdaroğlu'nun bahse konu hakaretlerle anayasa, Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan "kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde hükmü bulunan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini belirtti.

Oğuzhan ve beraberindekiler, daha sonra adliyeye girerek Cumhuriyet Başsavcılığına Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla kamu davası açılmasını içeren şikayet dilekçelerini verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :