CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta AK Parti Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a haraket ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu

BOLU (AA) - Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta AK Parti Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kadın kolları üyeleriyle Bolu Adliyesine gelen AK Parti İl Başkanı Arzu Aydın, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Aydın, adliye önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve ardından grup toplantısında Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Yüzde 52'lik oy oranıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle sadece ona oy verenlerin rencide edilmediğine değinen Aydın, "Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" diye konuştu.

- Bartın

AK Parti Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin nitelemelerde bulunduğunu belirterek, AK Parti Kadın Kolları olarak bu durumu kınadıklarını söyledi.

- Karabük

Karabük Adliyesi önünde partililerle bir araya gelen AK Parti Karabük Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak, burada yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 35. Olağan Genel Kurulu'nda ve grup toplantısında son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a yapılan hakaretin sadece ona oy verenlere değil, millete ve bin yıllık kadim devlet geleneğine yapıldığını belirten Kocakavak, bu saldırıların asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.

- Zonguldak

AK Parti Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman da Zonguldak Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye siyasetinin geleceği açısından talihsiz açıklamalarda bulunduğunu kaydetti.

Arıman, yüzde 52'lik oy oranıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan hakaretin oy verenleri rencide ettiğini belirterek, "Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Kılıçdaroğlu'nun hakaret ederken kullandığı, 'Namus ve şeref' kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :