CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları üyeleri, CHP'nin 16 Ocak 2016'da yapılan 35. Olağan Kurultayında, partinin grup toplantısında ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkın

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Kadın Kolları üyeleri, CHP'nin 16 Ocak 2016'da yapılan 35. Olağan Kurultayı'nda, partinin grup toplantısında ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı ile TBMM Grup Toplantısı'nda siyasetin geleceği açısından talihsiz açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaret ile sadece ona oy verenlerin rencide edilmediğini savunan Çam, "Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değeri olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu garanti altına almak ve yetersizliğini örtbas etmek için hakareti seçtiğini belirten Çam, "Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz" dedi.

Çam, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bir gün Cumhurbaşkanımıza, diğer bir gün Başbakanımıza, hatta bir başka gün de kendi parti vekiline bile 'bu tabloyu kim indirdi?' diyerek haksız saldırılarda bulunabilmekte. Bu şekilde, ülkemizin yoğun ve ciddi gündemini meşgul etmektedir. Seçilmiş bir kadın vekilin sadece yapmış olduğu bir tespitten dolayı, kesin ihraç talebi ile disipline verilmesi, partisinin ne kadar özgürlüklere karşı olduğunun bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce 'diktatör' diyen Sayın Genel Başkan, bu kararıyla demokrat mı oluyor? Buradan anlıyoruz ki temel sorun aslında Kılıçdaroğlu'nun değer yargılarını, insafı ve hakkaniyeti bir tarafa bırakıp, derinliği olmayan gündelik siyaseti tercih etmesidir."

Çam, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu sözleri ile Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini öne sürdü.

Açıklamanın ardından AK Parti Ankara İl Kadın Kolları üyeleri, suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :