CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te

Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda iş adamlarını dinledi

GAZİANTEP (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te iş adamlarıyla bir araya geldi.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcıları Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak ile Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ ile GSO'ya geldi.

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, daha sonra sanayici ve iş adamlarıyla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, toplantı sırasında, şehrin ekonomisi, sanayisinin gelişimi, ihracatı ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye ekonomisine yön veren şehirler arasında Gaziantep'in ilk sıralarda yer aldığını belirten Konukoğlu, Ocak-Ağustos 2015 döneminde 4 milyar 74 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını ve ihracatlarının yüzde 95,6'lık kısmını imalat sanayi ürünlerinin oluşturduğunu ifade etti.

Gaziantep'in 2023 yılı hedeflerine de değinen Konukoğlu, GSO öncülüğünde yürütülen "Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi", "Hassa-Dörtyol Tüneli", "Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi" projeleriyle ilgili gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından uçakla Ankara'ya gitti.

Toplantıya, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer ve Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Özpolat katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı