CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Denizli'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Denizli'de

Kılıçdaroğlu: - "Demokrasiyi kaybedersek en büyük zararı bu ülkenin kadınları görecek. O nedenle kadınlar, 2019 seçimlerinde demokrasiyi hep birlikte savunacaksınız"

DENİZLİ (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede demokrasinin kaybedilmesinden en büyük zararı kadınların göreceğini, bu nedenle kadınların ülkenin neresinde olursa olsun demokrasiyi hep birlikte savunması gerektiğini belirtti.

Denizli temasları kapsamında partisinin il teşkilatının yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, bina önünde kurulan platformdan partililere seslendi.

Yeni parti binasının hayırlı olmasını dileyen Kılıçdaroğlu, bundan sonraki hedeflerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmak ve kenti bir dünya markası haline getirmek olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dünya ile kavga eder bir pozisyonda olduğunu savunarak "Herkesle kavgalı Türkiye'nin kimseye yararı yoktur. Herkesle barış ve huzur içinde birlikte olmalıyız. Hiç kimseyi nasıl ayırmıyorsak, hiçbir ülkeyi de düşman ve dost ülke diye ayırmayacağız. Biz öncelikle kendi ülkemizin çıkarlarını düşüneceğiz. Benim ülkemin ve insanımın çıkarları her şeyin üstündedir." dedi.

Haklı oldukları için güçlü olduklarını, yeri geldiği zaman meydan okumasını bildiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ama onlar cesaret edemezler. Toplamışsın valileri, anlatıyorsun. 'Ecevit şöyle yaptı, böyle yaptı'. Ecevit bu ülke için çok güzel şeyler yaptı." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 2019 yılında bir seçim olacağını hatırlatarak seçimde halkın demokrasi tercihinin sorulacağını ileri sürdü.

Türk milletinin demokrasiyi içselleştirmiş olmasına güvendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu seçimlerde sadece iki şey olacak. Bir tek adam rejiminden yana olanlar, iki demokrasiden yana olanlar. Demokrasiyi mi istiyoruz yoksa diktatörlüğü mü, seçim bu. Demokrasiden yanayız. Demokratik yaşam kadar güzel bir şey yok. Bakın demokrasiyi bu millet içselleştirdi. Evimizde demokrasi var. Bir ailede demokrasi varsa mahallede de demokrasi vardır. Mahallede demokrasi varsa ilde ve memlekette de demokrasi vardır.

Demokrasinin bu ülkeye gelmesi ve kökleşmesi için güvendiğim kesim bu ülkenin kadınları. Çünkü demokrasiyi kaybedersek en büyük zararı bu ülkenin kadınları görecek. O nedenle kadınlar, nerede yaşarsanız yaşayın, doğu, batı, kuzey veya güney hiç fark etmiyor, demokrasiyi hep birlikte savunacaksınız. Ve size sözüm söz. Kadınlar mücadele ettikleri sürece bütün ruhumla kadınların yanında olacağım. Ve onların mücadelelerine her türlü katkıyı vereceğim."

Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunma mücadelesini gelecek nesiller için vereceklerini belirterek çocuklara demokrasisi gelişmiş, kadın-erkek eşitliğini sağlanmış, hukukun üstünlüğü olan, yargının bağımsız, medyanın özgür, üniversitelerin bilim ürettiği güzel bir Türkiye bırakmak istediklerini dile getirdi.

Bir ülkenin ancak demokrasiyle gelişebileceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi varsa o ülke büyür, insanlar düşüncelerini özgürce ifade ederler. O ülkenin hapishanelerinde gazeteciler, yazarlar, milletvekilleri ve masum insanlar olmaz. O ülkede kanun hükmünde kararnameyle kimse kapının önüne konmaz. O ülkede insanlar 'benim işimi verin, ben çocuklarımı eğitmek istiyorum' diye açlık grevine yatmaz."

Kılıçdaroğlu, daha sonra güvercin uçurdu ve açtığı il binasını gezdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :