CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"Tarafsızlık ilkesine uymayıp, cumhurbaşkanlığı yeminine ihanet eden birine başkanlık yetkisi vermek, Türkiye'yi uçuruma sürüklemektir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarafsızlık ilkesine uymayıp, cumhurbaşkanlığı yeminine ihanet eden birine başkanlık yetkisi vermek, Türkiye'yi uçuruma sürüklemektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Başkanlık sistemi" tartışmalarına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Başkanlık kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır" demenin, o gece Cumhuriyeti koruma uğruna canından olan tüm vatandaşlara "İhanet" olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sen, insanları, 'Demokrasi elden gidiyor.' diye sokaklara çağırmadın mı? Hangi demokraside tek adamlık vardır? Şehitlerimize yazıktır, günahtır. 'Çözüm' diye PKK, 'hizmet' diye FETÖ ile iş tutan AKP'nin derdi, ne sorun çözmek ne de halka hizmettir. Tek dertleri bir kişinin istikbalidir. Tarafsızlık ilkesine uymayıp, cumhurbaşkanlığı yeminine ihanet eden birine başkanlık yetkisi vermek, Türkiye'yi uçuruma sürüklemektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :