CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"Terör öyle bir noktaya geldi ki bir siyasal partinin tek başına çözemeyeceği olay haline dönüştü. Bu konuda bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, bütün vatandaşların ortak hareket etmesi gerekiyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör öyle bir noktaya geldi ki bir siyasal partinin tek başına çözemeyeceği olay haline dönüştü. Bu konuda bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, bütün vatandaşların ortak hareket etmesi gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, Artvin'de konvoyuna gerçekleştirilen terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenaze törenine katılmak üzere, özel uçak ile Erzincan'a hareket etti.

Hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak'taki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, saldırının son derece acı ve vahim olduğunu belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ailelerine sabırlar diliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun. Gerçekten çok acı. Bugün Erzincan'a şehidimizi sonsuzluğa uğurlayacağız, onunla helalleşmeye gidiyorum. Allah sabır versin, ailesiyle de görüşeceğiz. Türkiye bu tür acıları hak etmiyor. Bütün insanlarımızın yüreği ağzında, ne söyleyeceğini bilmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Bir anlamda bunların önlemlerinin alınması lazım. Terör öyle bir noktaya geldi ki bir siyasal partinin tek başına çözemeyeceği olay haline dönüştü. Bu konuda bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, bütün vatandaşların ortak hareket etmesi gerekiyor. Elbette ortak hareket ederken, lanetliyoruz, kınıyoruz, geleceğimize yönelik umutlar veriyoruz ama siyaset kurumunun biraz daha kendisini öne çıkarması ve bu sorunların çözümü konusunda biraz daha aktif bir rol üstlenmesi gerekir, diye düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :