CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"FİSKOBİRLİK yasası da tepeden tırnağa yeniden yapılmalı, fındık kanunu ile beraber ele alınmalı. FİSKOBİRLİK eski görkemli günlerine kavuşturulabilmeli"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FİSKOBİRLİK yasası da tepeden tırnağa yeniden yapılmalı, fındık kanunu ile beraber ele alınmalı. FİSKOBİRLİK eski görkemli günlerine kavuşturulabilmeli." dedi.

Bir otelde partisinin il teşkilatı mensupları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Ordu'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, fındığın, bölge açısından çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayarak, "Fındık bu bölgenin stratejik bir ürünü. Burada ikinci bir ürün yetişmiyor. Bizim anladığımız anlamda bir aileyi, bir topluluğu, bir ili geçindirebilecek türden ikinci bir ürün yok." diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'in 1938 yılında kurulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "FİSKOBİRLİK, kan kaybediyor. Oysa 1938'de kurulan FİSKOBİRLİK, bütün fındık üreticilerinin haklarını koruyordu. Onların ürünlerini alıyordu, ürünlerini satıyordu, pazarlıyordu. Dolayısıyla üretici mağdur duruma düşmüyordu. FİSKOBİRLİK yasası da tepeden tırnağa yeniden yapılmalı, fındık kanunu ile beraber ele alınmalı. FİSKOBİRLİK eski görkemli günlerine kavuşturulabilmeli." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, fındık konusunda her şeyin yapılması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İzlenen politika tütünü nasıl bitirdiyse, pamuğu nasıl bitirdiyse, şeker pancarını şimdi bitirmeye çalışıyorlar, fındığı da bitirmeye yönelik. Bu konuda özellikle Karadeniz'in çok duyarlı olması lazım. Bizim dünya çapında tütünümüz vardı. Şimdi niye yok? Dünya çapında pamuğumuz vardı? Şimdi niye yok? Fındığımız var. Fındığı şimdi yabancı tekellere teslim etmek istiyorlar. Tütünü teslim ettik, fındığı da yabancı tekellere teslim etmememiz gerekiyor."

Kılıçdaroğlu, programın ardından karayoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na hareket etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :