CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (2)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (2)

"Eğer terör konusunda birlik olursak, beraber mücadele edersek, ortak aklı egemen kılarsak emin olun biz bu sorunu çözeriz. Elin oğlu bu sorunu çözüyor da koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden çözmesin. Bunun mücadelesini vermek zorundayız"- "Adalet soylu bir

AMASYA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer terör konusunda birlik olursak, beraber mücadele edersek, ortak aklı egemen kılarsak emin olun biz bu sorunu çözeriz. Elin oğlu bu sorunu çözüyor da koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden çözmesin. Bunun mücadelesi vermek zorundayız." dedi.

Kılıçdaroğlu, Merzifon Belediyesinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasetçilerin her zaman vatandaşlara yaptıkları işler hakkında hesap vermek zorunda olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan, bir siyasetçi gördüklerinde verdikleri vergilerin hesabını sormasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumu halka hesap vermeyi öğrenmeli. Ben bütün belediye başkanlarıma şunu söylerim; 'Seçildikten sonra ayrım yapmadan bütün vatandaşlara eşit davranın.' Siyasetçiler harcadıkları her kuruşun hesabını millete verecekler. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu biliyorsak yaptığımız her harcamanın hesabını millete vermek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye'ye tam demokrasi gelmiş demektir." diye konuştu.

Artvin'de konvoyuna yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenazesine katıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Şehit babasının bana dediği; 'Biz bu acıyı yaşadık, başka anne ve babalar bu acıyı yaşamasın,' Eğer terör konusunda birlik olursak, beraber mücadele edersek, ortak aklı egemen kılarsak emin olun biz bu sorunu çözeriz. Elin oğlu bu sorunu çözüyor da koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden çözmesin? Bunun mücadelesi vermek zorundayız." ifadelerini kullandı.

-"Bizim Müslümanlık anlayışımızda insan sevgisi, yurt sevgisi, bayrak sevgisi, kardeşlik ve dostluk vardır"

Kılıçdaroğlu, dış politika barış destekli yapılmazsa ülkenin başına felaketlerin geleceğini belirterek, "Buna en büyük örnek; IŞİD belası işte. Açılımı nedir bunun; Irak, Şam ve İslam Devleti. İslamiyeti benimseyen birisi gencecik çocukları ve kadınları bombayla öldürür mü, camileri ve türbeleri bombalar mı? Bunların Müslümanlık anlayışıyla bizim Müslümanlık anlayışımız arasında dünya kadar fark vardır. Bizim Müslümanlık anlayışımızda insan sevgisi, yurt sevgisi, bayrak sevgisi, kardeşlik ve dostluk vardır." dedi.

- "Her partinin bir araya gelip ortak payda oluşturması gibi bir kültürü benimsemeliyiz"

Adalet kavramının önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir bilgin şunu söylüyor; 'Adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur ama bütün kainat onun etrafında döner.' Adalet bu kadar soylu bir kavramdır. Adaleti yıpratacaksanız içerisine siyaseti sokun. Adalet soylu bir kavram olarak kalsın istiyorsanız, adil bir yargılama olsun, adalet teessüs etsin diyeceksek o zaman siyaseti onun dışarısına çıkartacağız. Çünkü siyaset farklılık demektir. Nedir farklı olan? Çok sayıda siyasi partimiz var ama her partinin bir araya gelip ortak payda oluşturması gibi bir kültürü benimsemeliyiz. Yenikapı Mitingi'ne katıldığımda öyle bir mesaj vermeliyiz ki bu mesajlarla tarihe bir not düşelim dedim. Aynı hatalarla Türkiye bir daha karşılaşmasın. O nedenle söyledim ki, camide, kışlada ve adalette siyaset olmasın diye. O nedenle söyledim devlette liyakat olsun. Liyakat olursa devlette, devlet dediğimiz kurum güçlü olur. Liyakat demek işi ehline vermek demektir. Liyakat, işi Ali’ye, Veli’ye, şu cemaatten, şu mezhepten, bu partiden olana verin demek değildir. Yüce Yaradan bile bunu emrediyor, ‘İşi ehline verin’ diyor. Bu anlamda liyakat çok önemlidir."

Kılıçdaroğlu, özgürlüğün demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Medya özgürlüğü de bu anlamda çok önemlidir. Gazetecilerin, yazarların hapse atılmalarını doğru bulmayız. Sanatçıların işlerine son verilmesini doğru bulmayız. Bir cadı avı başlatılmasını doğru bulmayız ve uygun görmeyiz. Adaleti her yerde ve ortamda savunacağız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz. Mazlumun, mağdurun ve adaletin yanında olacağız. Tıpkı bayrağımızın yanında olduğumuz gibi."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

(Bitti)













AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :