CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"(Anayasa değişikliği teklifi) Cumhurbaşkanı'na Meclisi feshetme yetkisi vermeye çalışıyorlar. Bu, sistem değişikliği değil, düpedüz bir rejim değişikliği hazırlığıdır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Cumhurbaşkanı'na Meclisi feshetme yetkisi vermeye çalışıyorlar. Bu, sistem değişikliği değil, düpedüz bir rejim değişikliği hazırlığıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, twitter hesabından, AK Parti'nin TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülen anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "14 yıldır ülkenin başına gelmeyen felaket kalmadı. Şimdi de başkanlığı getirmek istiyorlar. Başkanlık, ülkenin bölünmesine giden yoldur. Cumhurbaşkanı'na Meclisi feshetme yetkisi vermeye çalışıyorlar. Bu, sistem değişikliği değil düpedüz bir rejim değişikliği hazırlığıdır. Davutoğlu'yla beraber halkın yüzde 49.5 oyunu da kapının önüne koyan biri, başkan olunca halkın yüzde yüzünü kapının önüne koyacaktır." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :