CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Anıtkabir'e çocuk oyun grubu kurmak, çocukça birşey"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Anıtkabir'e çocuk oyun grubu kurmak, çocukça birşey." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Ordu'ya gelen Torun, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Torun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Anıtkabir'de çocuklar için kurulan oyun grubunun kabul edilemez olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Atatürk, elbette çocukları çok severdi ama burası bir anıt mezar. Sonuçta oraya kimse eğlenmek için gelmiyor. Oraya gelenler bir saygı duruşuna, bir anmaya ya da bir törene geliyor. Nasıl mezarlıkların ortasında çocuk oyun bahçesi kurulmazsa oraya da bu olmaz."

Çocuk oyun bahçelerine karşı olmadıklarını, aksine çocukların gelişimi için çok önemsediklerini dile getiren Torun, "Bunun yeri burası değil. Bizim karşı çıktığımız da bu. Gelirsin, bunu daha uygun yerlerde yaparsın. Anıtkabir'e çocuk oyun grubu kurmak, çocukça bir şey. Ben bunun bir yanlış olduğunu düşünüyorum ve buranın düzeltileceğine inancım tam." dedi.

Bir şey yapılırken akıl, mantık ve dine göre davranılması gerektiğini aktaran Torun, bu nedenle bunu doğru bulmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Torun, dünyanın sürekli geliştiğini ancak Türkiye'de çok basit konuları tartıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Adamlar ayda suyu keşfediyor, biz dönüp dönüp çocuk oyun parkı gibi şeyleri tartışıyoruz. Türkiye'yi böyle basit konularla oyalamanın bir anlamı yok. Bizim artık bilime, bilgiye ve gelişime ayak uydurmamız lazım. Artık dünyanın geldiği o noktayı yakalamamız lazım. Teknoloji sürekli değişiyor. Biz bunları keşfederek ayak uydurmamız lazım. Biz böyle şeylerin kavgasını vermemiz lazım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :