CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Terörden bahsediyoruz. Ülke teröre nereden geldi? Bu hükümet 14 yıl önce terörü sıfırla aldı ama bugün geldiği noktanın hesabını vermek zorundadır”

ÇANAKKALE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Terörden bahsediyoruz. Ülke teröre nereden geldi? Bu hükümet 14 yıl önce terörü sıfırla aldı ama bugün geldiği noktanın hesabını vermek zorundadır" dedi.

Torun, Çanakkale İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, her sabah ülkede bir şeylerin iyi gittiği yönünde haberler aradıklarını söyledi.

Ülkenin bugün geldiği noktanın olumsuz olduğunu ileri süren Torun, şöyle konuştu:

"Bugünkü hükümet ülkeyi yönetemiyor. Hükümet maalesef kaostan beslenerek insanlarımızı ötekileştirerek ve bir algı yaratarak her geçen gün felakete doğru sürüklüyor. Dünkü söylemleriyle bugünkü söylemlerini kıyasladığımızda maalesef 180 derece değişim ve bunun sorumluluğunu hiçbir şekilde üstüne almıyor. Terörden bahsediyoruz. Ülke teröre nereden geldi? Bu hükümet 14 yıl önce terörü sıfırla aldı ama bugün geldiği noktanın hesabını vermek zorundadır."

Çözüm Süreci'nin içeriğinde ne olduğunu bilmediklerini dile getiren Torun, "Parlamento çatısı altında diyoruz ki bari bize söyleyin. Ne yaptınız, ne ettiniz, hangi anlaşmaları yaptınız? Hala daha bir açıklama yok. Giden can bizim canımız. Dökülen kan bizim kanımız. Bunun hesabını bu Hükümet vermek zorundadır. Bu Hükümetin yönetimindeki görevlilerin gözünün önünde o hendekler açıldı. O dağlardan inen teröristler o evlere yerleşti. Buna kim izin verdi?"

Toplantıya, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :