CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Ataşehirli kardeşlerimiz rahat olsunlar ve belediye başkanlarının yanında olsunlar. Kendi seçtikleri belediye başkanlarına sahip çıksınlar"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Ataşehirli kardeşlerimiz rahat olsunlar ve belediye başkanlarının yanında olsunlar. Kendi seçtikleri belediye başkanlarına sahip çıksınlar." dedi.

Torun, bir düğün salonunda düzenlenen CHP Perşembe İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına yönelik değerlendirmede bulundu.

İlgezdi ile ilgili alınan kararın hukuki değil, siyasi olduğunu savunan Torun, "Belediye başkanımız zaten kendisine ithaf edilen bazı suçlardan berat etmişti, bazı davaları ise halen devam ediyor." ifadesini kullandı.

Torun, İlgezdi'nin delilleri karartma şüphesiyle açığa alınmasının yanlış olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Zaten Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının daha önceden 'Onların da üzerine gideceğiz.' yönünde açıklamaları vardı ama görüldü ki haksız ve hukuksuz şekilde gidiyorlar. Şu anda birçok belediyemizde müfettişler var. Bu müfettişler daha önce teftiş edilen konuları yeniden teftiş ediyorlar."

Bu teftişlerin talimatla yapıldığını öne süren Torun, "Belediye başkanlarımız bu teftişlere yanıt verebilmek için iş yapamaz hale geldi. Bilsinler ki bizden kesinlikle ve kesinlikle bir olumsuzluk çıkmaz. Eğer çıksaydı bu zamana kadar çıkmış olurdu. Bizim hiçbir kaygımız ve endişemiz yok. Bu tamamen siyasi bir linçtir." diye konuştu.

Torun, Ataşehir halkının başkanlarına sahip çıkması çağrısında bulunarak, "Ataşehirli kardeşlerimiz rahat olsunlar ve belediye başkanlarının yanında olsunlar. Kendi seçtikleri belediye başkanlarına sahip çıksınlar." dedi.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getiren Torul, her türlü hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını sözlerine ekledi.

Torun, daha sonra partisinin Ünye ilçe kongresine katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :