CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Fındığın maliyeti 9 lirayken hükümetin açıkladığı 10 lira fiyat üreticinin hangi derdine deva olacak"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığıyla 2017 yılı ürünü Giresun kalite fındık için 10,5 lira, levant kalite fındık için 10 lira fiyatla alım kararını eleştirdi.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 2017 sezonu ürünü için açıklanan fiyatın kabul edilir olmadığını savundu.

Alım fiyatını eleştiren Torun, "Bu fiyat bize şunu göstermiştir. İktidar için ne fındığın ne de fındık üreticisinin hiçbir kıymeti yoktur. Bu iktidar üreticinin yanında değil, üreticinin emeğini sömürmek isteyenlerin yanındadır." ifadesini kullandı.

Torun, açıklanan fiyatın hiçbir üreticiyi memnun etmediğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Fındık üreticisini ezdirmeyiz, üretici sahipsiz değildir diye açıklama yapanlara sormak lazım. Bu mudur üreticiye sahip çıkmak, bu mudur size oy veren bu üreticinin emeğine alın terine sahip çıkmak? Bırakın artık bu üreticiyle dalga geçmeyi. Bu fiyat üretici için açıklanmamıştır, açıklanan fiyat sadece piyasada tekel konumuna gelenlerin ekmeğine yağ sürecektir. AKP iktidarı bu gidişle fındık üreticisini fındık bahçesini satmak zorunda bıraktıracak. Bu üretici sadaka istemiyor, bu üretici alın terinin karşılığını istiyor. Fındığın maliyeti 9 lirayken hükümetin açıkladığı 10 lira fiyat üreticinin hangi derdine deva olacak? İşçi parasını mı ödesin, gübre parasını mı ödesin, geçinsin mi ne yapsın bu üretici?"

Bu yıl da tüm umutlarını fındığına bağlayan üreticiye, esnafa en büyük darbeyi hükümetin vurduğunu iddia eden Torun, fındık üreticisini kara bir yılın beklediğini savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :