CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Bu ülkede bir tek devlet var, o da Türkiye Cumhuriyeti devleti, o da sonsuza kadar yaşayacak"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Bu ülkede bir tek devlet var, o da Türkiye Cumhuriyeti devleti, o da sonsuza kadar yaşayacak." dedi.

Torun, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, Karadeniz Ekonomi gazetesini ziyaret ederek imtiyaz sahibi Murat Gürsoy ile görüştü.

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Torun, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın bir televizyon programındaki sözlerine ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Kimse Türkiye Cumhuriyeti devleti dışında bir devlet düşünmesin. Bu gök kubbe onlara dar gelir. Türkiye Cumhuriyet devleti ilelebet yaşayacaktır. Bu devlet masa başında kurulmadı, bu devlet atalarımızın kanlarıyla kuruldu. Onun için hiç kimse böyle bir hadsizliğe bulaşmasın. Biz bu ülkede hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Kendileri ayrı bir devlet istiyorlarsa Türkiye Cumhuriyet devletini terk edip gitsinler. Nerede yaşamak istiyorlarsa da yaşasınlar."

Torun, bayrağa ve ezana her zaman sahip çıkacaklarına işaret ederek, "Bu ülke Çanakkale ruhu ile geldi bugünlere. O ruhu da devam ettirecektir. O kendini bilmez kimden cesaret alıyor bilmiyoruz ama bu söylediklerini kabul etmemiz asla mümkün değil. Bu ülkede bir tek devlet var, o da Türkiye Cumhuriyeti devleti, o da sonsuza kadar yaşayacak." şeklinde konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :