CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Karklareli'nde:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Karklareli'nde:

"Dün Abdülhamit'in, dün Vahdettin'in unuttuğunu bugün bunlar da unutuyor, unutuyorlar ki Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi var, Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları, yoldaşları var"

KIRKLARELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Dün Abdülhamit'in, dün Vahdettin'in unuttuğunu bugün bunlar da unutuyor, unutuyorlar ki Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi var, Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları, yoldaşları var" dedi.

Tezcan, partisinin Kırklareli İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi CHP iktidarı ile güzel günler beklediğini söyledi.

CHP iktidarı ile aydınlık günlerin yakın olduğunu dile getiren Tezcan, Türkiye'nin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin karanlık günlerinden kurtulacağını söyleyen Tezcan, "Türkiye  bundan önce de en az bunun kadar karanlık günler yaşadı. Türkiye işgali gördü. Türkiye ihaneti gördü ama Türkiye tüm işgal ve ihanetler içerisinde bile her zaman halkının onurlu bağımsızlığı için kanını cesaretle akıtmaya hazır, evlatlarını gördü. İşte bu parti Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Bizim tarihimize, yoksullara, emeğe karşı sözümüz var" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir rejim tartışması başlatıldığını belirten Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde görev yapması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Tezcan, şöyle devam etti:

"Neymiş, dün televizyona çıkmış 'efendim bu parlamenter demokraside çok seslilik var, çok başlılık var, onun için bu iş yürümüyor' diyor, çok başlığının sebebi kim. Oturduğun saraydan sağa sola sataşacağına Anayasa'nın sana verdiği yetkilerle yetinmeyip, tüm yetkileri elinde toplama sevdası içerisinde olacağına, Anayasa'nın sınırları içerisine çekilirsen Türkiye böyle bir problemin içerisinde olmaz. Geldikleri günden beri cumhuriyetle demokrasisiyle hesapları vardı. Dün Abdülhamit'in, dün Vahdettin'in unuttuğunu bugün bunlar da unutuyor, unutuyorlar ki Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi var, Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları, yoldaşları var."

- Metal iş kolunda çalışan işçilerinin grevinin ertelemesi

Kırklareli'ne gelirken metal iş kolunda çalışan işçilerinin grevinin ertelendiği haberini aldığını belirten Tezcan, Türkiye'de artık korkan bir iktidarın olduğunu ileri sürdü.

İşçilerin haklarını direniş ile arayacaklarını belirten Tezcan, korkunun ecele faydasının olmadığını söyledi.

CHP'nin bir misyonunun olduğuna işaret eden Tezcan, CHP'nin misyonunun Mustafa Kemal Atatürk'ten geldiğini sözlerine ekledi.

 CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan ise CHP iktidarı ile adalet ve özgürlüğün olacağını belirtti.

Etkinlik, yerel sanatçıların sahne alması ile sona erdi.

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı