CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

"(İçişleri Bakanı Soylu'nun eski CHP Genel Başkanı Baykal'a yönelik açıklamaları) Türkiye'yi kumpas davalarıyla tanıştıran bir iktidarın mensupları, müsebbibi oldukları işlerden ekmek çıkarma peşindeler"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yönelik açıklamalarına ilişkin, "Türkiye'yi kumpas davalarıyla tanıştıran bir iktidarın mensupları, müsebbibi oldukları işlerden ekmek çıkarma peşindeler." ifadelerini kullandı.

Tezcan, İçişleri Bakanı Soylu'nun, Baykal'a yönelik "Yüreğin yetiyorsa İçişleri Bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu ile. Sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim." sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamalarını eleştirdiği Soylu'nun görevinin "tezvirat" değil "gereğini yapmak" olduğunu ifade eden Tezcan, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi kumpas davalarıyla tanıştıran bir iktidarın mensupları, müsebbibi oldukları işlerden ekmek çıkarma peşindeler. Devlet şimdi de elinizde, kumpaslar kurulurken de elinizdeydi. Başbakanı bu kumpasların üzerine gitmek yerine meydanlarda kaset propagandası yapan bir iktidar en hafif tabirle suç ortağıdır. Suç ortaklığı locasından ahkam kesmek yerine işinizi yapın. 2011 seçimleri öncesi benzeri bir kumpasın MHP adaylarına yapılmış olması bir tesadüf mü? 2007 seçimi öncesi ANAP-DYP birleşmesinin FETÖ eliyle sabote edilişinin siyasi rantının kimin hanesine yazıldığı açık. Ticari rantının ne olduğu ise hala müphem. Kumpas çetesini devletin beynine, ciğerine yerleştirip 2007 seçimi, 2010 referandumu ve 2011 seçimlerini bu çeteyle mutlu izdivaç içinde geçirenler, sırça köşkte oturanlardır. Yeni ittifaklarla girilen yeni yolculuklar eski günahların kefareti olamaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :