CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

"AKP'nin Kürt sorununu, eşit vatandaşlık ve demokrasi temelinde samimiyetle ele almak yerine, 12 yıllık iktidarı boyunca oy için istismar etmesi, duygusal kopuşu daha da derinleştirmiştir"

ANKARA (AA) - CHP  Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "AKP'nin Kürt sorununu, eşit vatandaşlık ve demokrasi temelinde samimiyetle ele almak yerine, 12 yıllık iktidarı boyunca oy için istismar etmesi, duygusal kopuşu daha da derinleştirmiştir" görüşünü savundu.

Tanrıkulu,  yazılı açıklamasında, CHP'nin, "Kürtlerin duygusal kopuşu"na ilişkin çok daha önce dile getirdiklerini, bugün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söylediğini ileri sürdü.

"Kürtlerin, eşit vatandaşlık ilkesinden uzak devlet politikaları nedeniyle aidiyet duygularının zayıfladığına" ilişkin geçmiş dönemde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Tanrıkulu, yaptıkları somut önerilerin hükümet tarafından görmezden gelindiğini ve TBMM gündemine getirilmesinin engellendiğini iddia etti.

İktidarın, reddiyeci tutumuna rağmen, duygusal kopuşun, eşit vatandaşlık temelinde giderilmesi doğrultusunda atılan olumlu adımların tamamını desteklediklerini dile getiren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"AKP'nin Kürt sorununu, eşit vatandaşlık ve demokrasi temelinde samimiyetle ele almak yerine, 12 yıllık iktidarı boyunca oy için istismar etmesi, duygusal kopuşu daha da derinleştirmiştir. AKP, Davutoğlu, duygusal kopuşu artırmak dışında bir faaliyet yürütmemiştir. CHP'nin somut çözüm önerilerine bugüne dek kulak verilseydi hiç kuşku yok ki duygusal kopuşun giderilmesinde çok daha büyük mesafe kat edilmiş olurdu. Ancak, 6 yıl sonra da olsa, Davutoğlu'nun sorunu en azından tespit etmesi, CHP'nin tespit ve önerilerinin doğruluğunu kavramasını olumlu görüyorum. Umarım Davutoğlu bizim tespitimizi tekrarlamakla yetinmez ve Kürt sorununda barışa doğru somut, kalıcı, şeffaf adımlar hızla atılır."

Kaynak:Haber Kaynağı