CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

"Dink davası şahsi değil, organize ve siyasi bir cinayettir. Tayyip Erdoğan da bu organizasyonda yer alan aktörleri bilmektedir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hrant Dink davasının şahsi değil, organize ve siyasi bir cinayet olduğunu savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu organizasyonda yer alan aktörleri bildiğini ileri sürdü. 

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Hrant Dink cinayetiyle ilgili sözlerini eleştirerek, Erdoğan'ın, Dink cinayetinin, "kişiselleştirilmiş bir dava olduğunu" söylediğini belirtti. 

Cinayetin, Dink'in yazılarını, düşüncelerini kabullenmeyenler tarafından işlendiğini ileri sürmenin, sorumluları korumak olduğunu savunan Tanrıkulu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Hrant Dink cinayeti tüm dünyada yankı bulmuş en sarsıcı siyasi cinayetlerden biridir. Dink cinayetinde farklı kesimlerin parmağı olduğu, sorumluların ve ihmalkarların bizzat AKP iktidarı tarafından korunup, ödüllendirildiği açıktır. Tayyip Erdoğan'ın Dink cinayetini kişisel husumete indirgeme çabası kasıtlıdır. Her ne kadar cinayetin bazı failleri yakalanıp yargılanmış olsa da Dink davasında esas aktörler başından itibaren yargıdan kaçırılmıştır. Esas aktörlerin yargıdan kaçırılması için uydurulan kılıf da cinayetin kişisel bir husumetle işlendiği iddiasıdır. 

Dink davası şahsi değil, organize ve siyasi bir cinayettir. Tayyip Erdoğan da bu organizasyonda yer alan aktörleri bilmektedir. Merak ediyoruz, Erdoğan'ın bazı emniyet mensuplarına yönelik operasyon sürecinde Dink davasıyla ilgili böyle bir açıklama yapmasının arkasında nasıl bir telaş yatmaktadır? Bu soruların yanıtları er veya geç ortaya çıkacağı gibi, Dink davasında da esas sorumlular ve organizatörler ve onları koruyanlar mutlaka yargı önünde hesap verecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı