Chp Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar:

"Geleceğe dair umudumuz AKP'de olamaz. AKP ile ilgili sadece son günlerde tartışılan, lüks arabalardır"

KÜTAHYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, ülkede işsizliğin arttığını, gelir dağılımının bozulduğunu öne sürerek, "Geleceğe dair umudumuz AKP'de olamaz. AKP ile ilgili sadece son günlerde tartışılan, lüks arabalardır" dedi.

Şenatalar, partisinin Kütahya İl Başkanlığını ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 4 yıldır sürekli yavaşladığını öne sürdü.

Türkiye'nin büyüme hızının geçen yıl yüzde 2,9, önceki yıl yüzde 4'ün altında olduğunu, gelecek bir kaç yıl da bu seviyede seyretmesinin beklendiğini ifade eden Şenatalar, şu görüşleri savundu: 

"Bunu Türkiye'de resmi tahminler de öyle söylüyor, uluslararası kuruluşlar da böyle söylüyor. Yüzde 4'ün altında büyüme demek, işsizlik demektir, özellikle genç işsizliği demektir. Şu anda resmi sayılara göre 5 gencimizden biri işsiz durumda. Aynı zamanda son birkaç yıla baktığımız zaman işsizliğin aşağı doğru değil, yukarı doğru çıktığını görmekteyiz. Gelir dağılımımız bozulmakta. Zengin daha zengin, fakir daha fakir olmakta. İşsizlik artıyor, büyüme düşüyor, gelir dağılımı bozuluyor. Peki o zaman geleceğe dair umudumuz nerede olacak? Geleceğe dair umudumuz AKP'de olamaz. AKP ile ilgili sadece son günlerde tartışılan, lüks arabalardır. Yani AKP şu anda savunma durumuna geçmiş durumdadır. Psikolojik üstünlük aslında Cumhuriyet Halk Partisine geçmiş durumdadır."

Şenatalar, hazırlıklı ve donanımlı bir seçim kampanyası yürüttüklerini, ortaya koydukları projelerin kamuoyu tarafından tartışıldığını, değerlendirildiğini belirterek, "Bu projeler tabii ki öyle 5-10 kişi tarafından hazırlanmış projeler değildir. Geniş bir ekip çalışmasına dayanmaktadır. Perde arkasında, mutfakta yüzlerce insanın katkısı olan projelerdir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı