Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

"Yılbaşından bu yana yüzde 4,7'ye ulaşan enflasyon, Hükümetin 2015 programında belirlediği yüzde 6,3'lük enflasyon hedefinin yüzde 75'inin daha yılın ilk 4 ayında gerçekleştiğini göstermektedir"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Yılbaşından bu yana yüzde 4,7'ye ulaşan enflasyon, Hükümetin 2015 programında belirlediği yüzde 6,3'lük enflasyon hedefinin yüzde 75'inin daha yılın ilk 4 ayında gerçekleştiğini göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, yıllık enflasyonun, nisanda yüzde 7,91'le yılbaşından bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını, aylık enflasyonun ise 1,63 olduğunu belirtti.

Bu rakamların, 2008'den bu yana en yüksek nisan ayı enflasyonu olduğunu savunan Öztrak, özellikle dar gelirli vatandaşları etkileyen gıda fiyatlarındaki artışın ise yıllık yüzde 14,7 ile son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ileri sürdü. 

Öztrak, Merkez Bankasının takip ettiği "çekirdek enflasyon" rakamlarında, yıllık bazda azalış görülse de nisanda bu azalış eğiliminde ciddi bir yavaşlama olduğunu öne sürerek, bu yavaşlamanın kaygı verici olduğunu kaydetti.

Nisanda, yurtiçi üretici fiyatlarındaki yüzde 1,43'lük artışın da son 5 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleştiğini iddia eden Öztrak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yılbaşından bu yana yüzde 4,7'ye ulaşan enflasyon, Hükümetin 2015 programında belirlediği yüzde 6,3'lük enflasyon hedefinin yüzde 75'inin daha yılın ilk 4 ayında gerçekleştiğini göstermektedir. Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6,8'e çıkaran Merkez Bankası'nın, Hükümetin gerekli önlemleri almaması durumunda bu hedefini de revize etmek zorunda kalacağı görünmektedir. Türkiye'nin çok ciddi bir enflasyon problemi olduğu ve bu problemi mevcut hükümetin çözme kabiliyeti bulunmadığı ortadadır."

Öztrak, Hükümetin, ayrıca döviz kurlarındaki artıştan ciddi şekilde kaygılandığını ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı