CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

"Gençler arasında en popüler parti Cumhuriyet Halk Partisi. OccupCHP hareketi de gösteriyor ki gençlerin beklentilerini bugün dahi en fazla yansıtabilecek olan kurumlara CHP sahip"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Gençler arasında en popüler parti Cumhuriyet Halk Partisi. OccupCHP hareketi de gösteriyor ki gençlerin beklentilerini bugün dahi en fazla yansıtabilecek olan kurumlara CHP sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de yaşayan her 100 kişiden 15’inin 15-24 yaş grubundaki gençlerden oluştuğunu belirterek, gençlerin siyasi tercihlerine ilişkin yapılan araştırmayı kamuoyu ile paylaştı.

Gençlerin yarıya yakınının sosyal güvenceden mahrum, kayıt dışı ve ucuz iş gücü olarak kullanıldığı savunan Oran, "7 milyon genç iş gücü dışında yer alırken, 2,4 milyon genç ise ne çalışıyor, ne okuyor. Gençlerde işgücüne katılım oranı yüzde 39 iken, işsizlik oranı da yüzde 20 dolayında seyrediyor” ifadelerine yer verdi.

Oran, 30 kentte 6 bin genç üzerinde yapılan araştırmaya göre, gençlerin birinci tercihinin CHP olduğunu savundu.

“Occupy CHP” mensupları ve destekleyicileri kapsamında yapılan araştırmada da CHP’nin daha fazla proje üretmesi ve eleştiriye yönelik siyaset dilinin ağırlığının değişmesinin önerildiğini kaydeden Oran, gençlerin “örgütlerin toplumun tamamını kapsayıcı çalışmalar içerisinde olması”, “bilim ve teknolojinin daha etkin kullanılması”, “daha çok kadın ve gençlere yönelik örgütlenme modellerinin kurularak geliştirilmesi”, “organizasyon ve çalışma yapısının gençlerin daha fazla yer alabileceği şekilde düzenlenmesi” ve katılımcılığın arttırılması” gibi taleplerde bulunduğunu belirtti.           

Oran, "Gençlerin daha fazla ekonomik ve demokrasi talepleri ile sosyal adaletçi ekonomi politikaları CHP’de karşılık buluyor. Bu sebeple de gençler arasında en popüler parti Cumhuriyet Halk Partisi. OccupCHP hareketi de gösteriyor ki gençlerin beklentilerini bugün dahi en fazla yansıtabilecek olan kurumlara CHP sahip” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı